Turske faširane šnicle bez prezle i jaja: Priprema je prejednostavna, a okus će vas oduševiti
Faširane šnicle se, pored ćevapa i ćufti najlakše prave, a najukusnije su.
Kako bi bile sočne neophodno je da ih dobro začinite prije nego što ih ispržite.
Osim dobrih začina bitno je i da kupite čisto mljeveno meso, a ne miješano.
Jakov Milatović danas stiže u dvodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini
U nastavku donosimo turski recept za faširane šnicle bez prezle i jaja.
Sastojci:
- 1 kg mljevenog mesa
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica tucane paprike
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica kumina
- 1 kašičica đumbira
- 1 kašika rendanog bijelog luka
- 1/2 šolje peršuna
- 1 crni luk
Ukusna hrskava pohovana piletina bez prženja na ulju: Najjednostavniji recept
Priprema:
Isijecite crni luk i stavite u vodu. U mljeveno meso dodajte začine, bijeli luk, peršun i dobro promiješajte.
Procijedite crni luk i dodajte ga u smjesu sa mesom. Dobro sjedinite, pa rukama vadite i oblikujte loptice, a zatim i dobro 'spljoštite'.
Pecite u prethodno zagrijanom ulju.
Šnicle poslužite sa salatom ili pire krompirom.
Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.