Najhrskaviji krompirići bez prženja na ulju: Uvaljajte ga u ova dva sastojka i bit će savršen
Kad je riječ o jednoj tako svakodnevnoj namirnici kao što je krompir, čovjek bi rekao kako tu nema neke posebne mudrolije oko njegovog spremanja. Ipak, za njegovu pripremu postoji cijeli niz različitih recepata, pa čak i kad je u pitanju svima omiljeni krompir iz rerne.
Pripremljen na ovaj način izvana će biti savršeno pečen, a iznutra mekan i ukusan. A što je nabolje od svega, za pripremu je potrebno nešto više od pola sata.
Priprema je brza i jednostavna, a valja spomenuti i kako je ovaj krompir pripremljen s minimalno masnoće što je svakako zdraviji način pripreme ove namirnice.
Sestra preminule Džejle Drapić u teškom stanju zbog zuba: 'Liječila se kod istog stomatologa'
Tajna hrskavosti je u tome što se krompir uvalja u smjesu palente i crvene paprike, a za aromu tu je bijeli luk koji ovako pripremljenom krumpiru daje poseban okus.
Ako baš ne volite bijeli luk ne morate ga koristiti, ali ipak je preporuka da ga pravite baš po ovom receptu jer je okus na kraju jednostavno toliko poseban da je šteta ne probati ga.
Ovako pripremljen krumpir treba jesti dok je još vruć.
Kako da napravite najhrskaviju ribu: Umjesto brašna koristite ovaj sastojak, neće upiti ni kap ulja
Savršen je u baš svakoj kombinaciji, pa predlažemo da se u to i sami uvjerite.
Cijeli postupak pogledajte u videu:
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.