Ukusna hrskava pohovana piletina bez prženja na ulju: Najjednostavniji recept
Radi se o jednostavnom triku uz koji će vam pohovana piletina biti jednako ukusna iako se neće pržiti. Uz to će biti zdravija, lakša za probavu i manje kalorična.
Vrlo je jednostavno!
Priprema
Piletinu pripremite kao za pohovanje, kao što to inače radite, posložite je u prethodno malo nauljen pleh pa premažite uljem i s gornje strane (tako da cijeli komad bude nauljen).
Napad u školi u Zagrebu: Poznato zašto je napadač ponovo operisan, te kakve si je rane zadao
Stavite da se peče u rerni oko pola sata (ovisno koliki su komadi) na oko 200 stepeni.
Nakon 15 minuta okrenite piletinu na drugu stranu kako bi ravnomjerno porumenila.
Dodatni savjeti
Ako pripremate pohovane batake, tada ih pecite na malo laganijoj vatri duže vremena kako bi se meso dobro ispeklo i oko kostiju, piše 24sata.hr.
Kraće se pripremaju tanke pileće šnicle, možda 20-ak minuta.
Starinsko jelo naših nana: Napravite kadun butiće za iftar ili sehur
Osim klasičnog valjanja mesa u brašno, jaja i prezlu, postoji mnogo drugačijih načina kako se piletina (i ostalo meso) može pohovati.
Na primjer, nakon što se stavi u brašno može se uroniti u mješavinu jaja i mlijeka pa uvaljati u kukuruzne pahuljice.
Na taj način će meso biti izuzetno hrskavo.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.