Starinsko jelo naših nana: Napravite kadun butiće za iftar ili sehur
Radiosarajevo.ba
Kažu da su kadin butići jelo porijeklom iz Pakistana, ali naše nane su ovo pripremale - pa su sigurno prenijele i na naše generacije.
Od ovog jela će zamirisati cijela kuća, jednostavno se priprema, ali će vam trebati malo više vremena - pa računajte i na to.
Intezivan ukus sosa od paradajza daje poseban okus ovom jelu.
Ponovo se zatreslo tlo u Bosni i Hercegovini
Za kadin butiće će vam trebati:
- 500 grama mljevenog junećeg mesa
- 50 grama riže
- glavica luka
- malo bijelog luka
- so
- biber
Sos se posebno pravi.
Kako da napravite najhrskaviju ribu: Umjesto brašna koristite ovaj sastojak, neće upiti ni kap ulja
Možete ih napraviti za iftar, a ako ostane (u što sumnjamo) iskoristite i za sehur.
Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.
/ Najčitanije
/ Komentari
Prikaži komentare (1)