Starinsko jelo naših nana: Napravite kadun butiće za iftar ili sehur

1
Radiosarajevo.ba
Starinsko jelo naših nana: Napravite kadun butiće za iftar ili sehur
Foto: Screenshot/ Zlatina kuhinja / Kadun butići

Kažu da su kadin butići jelo porijeklom iz Pakistana, ali naše nane su ovo pripremale - pa su sigurno prenijele i na naše generacije.

Od ovog jela će zamirisati cijela kuća, jednostavno se priprema, ali će vam trebati malo više vremena - pa računajte i na to.

Intezivan ukus sosa od paradajza daje poseban okus ovom jelu.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Za kadin butiće će vam trebati:

  • 500 grama mljevenog junećeg mesa
  • 50 grama riže
  • glavica luka
  • malo bijelog luka
  • so
  • biber

Sos se posebno pravi.

Kako da napravite najhrskaviju ribu: Umjesto brašna koristite ovaj sastojak, neće upiti ni kap ulja

Kako da napravite najhrskaviju ribu: Umjesto brašna koristite ovaj sastojak, neće upiti ni kap ulja

Možete ih napraviti za iftar, a ako ostane (u što sumnjamo) iskoristite i za sehur.

Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije