Starinsko jelo naših nana: Napravite kadun butiće za iftar ili sehur
Radiosarajevo.ba
![Starinsko jelo naših nana: Napravite kadun butiće za iftar ili sehur](https://storage.radiosarajevo.ba/article/489732/871x540/kadun_butici_zlatina_kuhinja_ss.jpg?v1679993535)
Kažu da su kadin butići jelo porijeklom iz Pakistana, ali naše nane su ovo pripremale - pa su sigurno prenijele i na naše generacije.
Od ovog jela će zamirisati cijela kuća, jednostavno se priprema, ali će vam trebati malo više vremena - pa računajte i na to.
Intezivan ukus sosa od paradajza daje poseban okus ovom jelu.
![Pariz 2024 | Spektakularnom ceremonijom otvorene Olimpijske igre na rijeci Seni](https://storage.radiosarajevo.ba/article/554773/300x185/olimpijske-igre-pariz-26juli24-aa.jpg?v1722027130)
Pariz 2024 | Spektakularnom ceremonijom otvorene Olimpijske igre na rijeci Seni
Za kadin butiće će vam trebati:
- 500 grama mljevenog junećeg mesa
- 50 grama riže
- glavica luka
- malo bijelog luka
- so
- biber
Sos se posebno pravi.
![Kako da napravite najhrskaviju ribu: Umjesto brašna koristite ovaj sastojak, neće upiti ni kap ulja](https://storage.radiosarajevo.ba/article/489537/300x185/riba-coolinarka-recept-26mart23.jpg?v1679843791)
Kako da napravite najhrskaviju ribu: Umjesto brašna koristite ovaj sastojak, neće upiti ni kap ulja
Možete ih napraviti za iftar, a ako ostane (u što sumnjamo) iskoristite i za sehur.
Prijatno!
![Radiosarajevo.ba](https://radiosarajevo.ba/assets/img/rsa-box-logo.png)
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.
/ Najčitanije
/ Komentari
Prikaži komentare (1)