Trik za ukusno mekani rižoto Jamieja Olivera koji se topi u ustima

1
Radiosarajevo.ba
Trik za ukusno mekani rižoto Jamieja Olivera koji se topi u ustima
Foto: Instagram / Jamie Oliver

Zagrijavajući, zdrav i bogat, rižoto je utješan obrok. Škrobno italijansko jelo od pirinča je varljivo jednostavno jelo u jednom loncu, ali ima lošu reputaciju da je lukavo.

Na primjer, mnogi ljudi misle da treba dodati duplo vrhnje, ali škrob riže je ono što emulgira jelo. Ljudi se odbijaju od koncepta da moraju stalno da ga miješaju – ne znaju da li treba da stavljaju svu tečnost odjednom ili da je dodajete povremeno.

Jamie Oliver otkrio je svoje najbolje savjete za savršen rižoto na društvenoj mreži Facebook videu. U svom receptu za rižoto od ratatouillea, Jamie opisuje osnove onoga što čini dobar rižoto od toga kako dobiti savršenu teksturu pirinča kako bi vaše povrće održalo hrskavo.

Građani Vogošće na ulicama: I večeras održali protest, a evo šta traže

Građani Vogošće na ulicama: I večeras održali protest, a evo šta traže

Recept zahtijeva samo pet sastojaka, daje vam dva od pet sastojaka dnevno i traje samo 30 minuta. Počevši od pakovanja pečenog mediteranskog povrća iz Tesco-a, koje je opisao kao "fantastičnu malu uštedu vremena", kuha ga 10 minuta i izvadi polovinu da bi kasnije dodao. Zatim dodaje 300 g svog rižota Arborio rižota, miješajući ga sa uljem i povrćem da malo omekša.

"Grupa - mi ćemo dodavati, miješati, dodavati i miješati", objasnio je sporadičnim pristupom rižotu u koji malo po malo dodajete svoju tekućinu. Iako zahtijeva malo više pažnje, to znači da vaša riža može stalno omekšati i da se neće zalijepiti za dno.

Poznati kuhar Jamie Oliver podijelio je svoje brzo i jednostavno jelo od tjestenine

Poznati kuhar Jamie Oliver podijelio je svoje brzo i jednostavno jelo od tjestenine

"Umesto tradicionalnog parmezana, dodaćemo kozji sir", rekao je Džejmi dodajući 100 g mekog kremastog kozjeg sira u jelo. "Samo će se otopiti. Postat će kremasto." Zatim je jelu dodao bosiljak, savijajući ga u pirinač za svježi, biljni okus, piše Mirror.

"Vratiću ovo povrće u rižoto", rekao je dok je vraćao u jelo mediteransko povrće koje je ranije skuhao.

"Sada isključite grijanje. Ostavite ga na minut samo da se ohladi.", dodao je na kraju Jamie.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije