Prilika za posao: Evo kakve kuhare traži Jamie Oliver koji otvara restoran u susjedstvu

0
Radiosarajevo.ba
Prilika za posao: Evo kakve kuhare traži Jamie Oliver koji otvara restoran u susjedstvu
Foto: Facebook / Jamie Oliver

Iako se u više navrata govorilo o tome kako je pred bankrotom i izvještavalo se o zatvaranju još jednog njegovog restorana, da biste probali jela slavnog kuhara Jamieja Olivera (48) više nećete morati ići daleko. 

Franšiza restorana otvara se uskoro u susjedno Srbiji, tačnije u Beogradu. Otvorili su profil na Instagramu pod nazivom Jamie's Italian Serbia te traže kuhare, barmene, konobare, hostese, pomoćno osoblje, menadžere, direktora logistike i generalnog menadžera.

"Jamie Oliver's Italian stiže u Beograd i traži entuzijastične, timske igrače koji su spremni podijeliti svoju strast s kolegama i gostima. Ako se prepoznajete u ovom opisu i želite biti dio nečeg posebnog, voljeli bismo vas upoznati", piše na društvenim mrežama. Naveli su i kako će 9. novembra u Beogradu organizirati dan otvorenih vrata za zapošljavanje, gdje će se moći saznati sve oko poslova i upoznati Jamiejev brend.

Denis Bećirović nastavlja diplomatsku ofanzivu: Evo gdje putuje sada

Denis Bećirović nastavlja diplomatsku ofanzivu: Evo gdje putuje sada

Restoran će se nalaziti u Beogradu na vodi, gdje se nalaze mnogi poslovni prostori za one s 'dubljim džepom'. 

Jamie je autor čak 25 kuharica, a prodane su u milionskim nakladama širom svijeta. Mnogi ga i dalje zovu 'goli kuhar', što je naslov njegove prve knjige koju je objavio 1999., ali i TV emisije. 

Konačno: Jamie Oliver otvara restoran na Balkanu

Konačno: Jamie Oliver otvara restoran na Balkanu

"Pisao sam recepte na zadnjoj strani kartona u pakiranjima piva te na svemu što je moglo poslužiti u tu svrhu. Nije bilo lako jer sam se borio s disleksijom. Bio sam dijete s posebnim potrebama i nikada nisam mislio da ću napisati knjigu", ispričao je svojedobno Jamie, koji je izgradio poslovno vrijedno poslovno carstvo. Suočio se s bankrotom, propadalo je u više navrata sve što je izgradio, ali svaki put je uspio krenuti ispočetka.

Od 2000. je u braku s Juliette Norton (48), s kojom je u vezi otkako su imali 17 godina. Zajedno imaju petero djece, piše Story.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije