Konačno: Jamie Oliver otvara restoran na Balkanu

0
Radiosarajevo.ba
Konačno: Jamie Oliver otvara restoran na Balkanu
Foto: Instagram / Jamie Oliver

Restoran iz lanca čuvenog britanskog kuhara Jamieja Olivera "Jamie's Italian" bit će uskoro otvoren u Beogradu.

Na zvaničnom sajtu beogradskog restorana "Jamie’s Italian" navodi se da će se restoran nalaziti u Hercegovačkoj ulici, u naselju Beograd na vodi.

"Ponosan sam na Jamie’s Italian. Naš sjajan tim je kao velika porodica – brinut će se o vama dok uživate u ukusnoj hrani, pripremljenoj od izvrsno odabranih namirnica. Odlična hrana, vrhunska energija i prelep ambijent", izjava je Jamieja Olivera koja stoji na zvaničnom sajtu restorana.

Pogledajte kakva je atmosfera na ulicama glavnog grada BiH

Pogledajte kakva je atmosfera na ulicama glavnog grada BiH

Podsjetimo, Jamie Oliver je 2017. zatvorio šest restorana iz lanca "Jamie’s Italian" u Velikoj Britaniji usljed poskupljenja namirnica za italijanska jela koja priprema, do kojih je došlo poslije Brexita.

Kao razloge za zatvaranje dijela restorana, osim poskupljenja sastojaka, tada je naveden i trošak za obuku zaposlenih i pad posjećenosti.

Restorani iz lanaca „Jamie’s Italian“ nastavili su, međutim, da rade u inostranstvu. Poslije Irske, Brazila, Portugala, Mađarske, Kipra, Indije, Katara, Saudijske Arabije, UAE, "Jamie’s Italian" uskoro stiže i u Srbiju.

Jamie Oliver je svjetsku slavu stekao svojim TV emisijama krajem 90-ih i početkom 2000-ih, u kojima je pripremao jela na brz i jednostavan način.

Autor je više kuhara i vlasnik nekoliko lanaca restorana koji posluju širom svijeta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije