Tajna je u jednom sastojku: Evo kako napraviti najbolji pire krompir

Radiosarajevo.ba
Tajna je u jednom sastojku: Evo kako napraviti najbolji pire krompir
Foto: Unsplash / Ilustracija

Malo je onih koji ne vole pire krompir, ali isto tako je malo oni koji ga znaju pripremiti da bude mekan, bez grudvica i da nije ljepljiv.

Pire krompir je nezaobilazan prilog i svako ima svoju malu tajnu pripreme. Možda je riječ o tačno određenoj količini maslaca, vrhnja ili, no ali nekako sumnjamo da ste dosad dodavali krem sir.

Ako želite kremoznošću krumpira osvojiti najmilije, onda se opredijelite za ovu verziju!

Sastojci:

1,5 kg krompira

200 g krem sira

60 g maslaca

100 ml mlijeka

biber i sol

Priprema:

Krompir operite, ogulite i narežite na kocke. Kuhajte ga u kipućoj slanoj vodi dok ne omekša. Procijedite ga i vratite u posudu. Dodajte krem sir i gnječite sve dok ne nestanu grudvice.

U maloj posudici na laganoj vatri rastopite maslac s mlijekom. Prelijte krompire i dobro promiješajte. Posolite, pobiberite i poslužite odmah, piše gastro.24sata.hr. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije