Tajna je u jednom sastojku: Evo kako napraviti najbolji pire krompir
Malo je onih koji ne vole pire krompir, ali isto tako je malo oni koji ga znaju pripremiti da bude mekan, bez grudvica i da nije ljepljiv.
Pire krompir je nezaobilazan prilog i svako ima svoju malu tajnu pripreme. Možda je riječ o tačno određenoj količini maslaca, vrhnja ili, no ali nekako sumnjamo da ste dosad dodavali krem sir.
Ako želite kremoznošću krumpira osvojiti najmilije, onda se opredijelite za ovu verziju!
Sastojci:
1,5 kg krompira
200 g krem sira
60 g maslaca
100 ml mlijeka
biber i sol
Priprema:
Krompir operite, ogulite i narežite na kocke. Kuhajte ga u kipućoj slanoj vodi dok ne omekša. Procijedite ga i vratite u posudu. Dodajte krem sir i gnječite sve dok ne nestanu grudvice.
U maloj posudici na laganoj vatri rastopite maslac s mlijekom. Prelijte krompire i dobro promiješajte. Posolite, pobiberite i poslužite odmah, piše gastro.24sata.hr.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.