Stalno raskidate i mirite se: Kako to djeluje na vašu psihu

Radiosarajevo.ba
Stalno raskidate i mirite se: Kako to djeluje na vašu psihu

U serijama poput “Prijatelja” ili “Seks i grad” toplo-hladno ljubavni odnosi uvijek su fatalni, strastveni i romantični te redovno završavaju happy endom. U stvarnom životu uglavnom završavaju na kauču nekog psihijatra

Volite Rossa i Rachel, ako i slavni par iz TV serije Seks i grad - Carrie i Mr. Bigga? Oni vam daju nadu da vaše dvogodišnje natezanje s muškarcem s kojim non-stop raskidate i mirite se, varate jedno drugo i pravite scene u javnosti, ipak ima svijetlu budućnost?! Budućnost koja će izgledati bajkovito!

U ime te budućnosti trpite svašta i pristajete na svašta, usprkos upozorenjima prijateljica da gubite vrijeme i što je još opasnije, svoje živce. Neki muškarci zaista znaju da budu uvjerljivi u svojim izvinjenjima i grandioznim “vraćanjima” pa im je teško odoljeti.

Ali Cosmopolitan.hr navodi da psiholozi kažu kako su veze u kojima se stalno raskida, svađa, miri i vara loše za naše psihičko zdravlje. One nam uništavaju imunitet, stvaraju stres i nesanicu, smanjuju samopouzdanje i drže nas u konstantnom stanju uznemirenosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije