Smijemo li jesti isklijali bijeli luk?

Radiosarajevo.ba
Smijemo li jesti isklijali bijeli luk?
Ne postoji zamjena za luk, ni za jelo, ni za zdravlje.

No, da li ste znali da luk možete jesti i kad isklija? Iako mnogi misle da ga tada treba baciti, Naturalcureshouse piše kako tek tada luk pokazuje svu svoju "moć".

Bijeli luk prepun je antioksidansa poput allicina i alliina. Studija Instituta za medicinsko istraživanje pokazuje kako je sazreli i isklijali luk odličan izbor za tretman gljivičnih i viralnih oboljenja, te stomačnih grčeva, dijareje, probave...

Bogat je i mineralima i nutrijentima te pomaže kod prehlade i trovanja, pomaže u zaštiti ćelija od raka.

Ako se želite zaštititi, koristite (isklijali) luk, dodajte ga u salatu ili jela i konzumirajte redovno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije