Sjajan recept: Ovo je najbolja gibanica koju ćete probati, a najlakše se pravi

1
Radiosarajevo.ba
Sjajan recept: Ovo je najbolja gibanica koju ćete probati, a najlakše se pravi
Foto: Coolinarika / Gibanica

Gibanica je generacijama jedno od omiljeih jela u našim krajevima.

Donosimo vam najbolji recept za ovu slojevitu pitu, a pri tome se najlakše pravi.

Sastojci (za 8 osoba):

  • 500 grama gotovih kora
  • 500 grama sitnog sira
  • 3 do 5 jaja
  • jedna šolja jogurta
  • jedna šolja kisele vode, može i obična sa dvije kašičice praška za pecivo
  • pola šolje ulja
  • jedna kašičica soli

Priprema:

1. Zagrijte rernu na 200 stepeni Celzijusevih i pripremite pleh s papirom za pečenje.

Posjetili smo Tučepe: Evo koliko koštaju sladoled, kafa i pivo

Posjetili smo Tučepe: Evo koliko koštaju sladoled, kafa i pivo

2. Izmutite jaja pa dodajte jogurt, vodu, ulje i sol u jednoličnu masu. Jednu koru raširite na radnom stolu i poprskajte ravnomjerno s malo sitnog sira. I tako redajte dok ne potrošite kore i sir.

Za ukusniju pileću supu dodajte ova dva sastojka: Podići će joj okus i učiniti je još zdravijom

Za ukusniju pileću supu dodajte ova dva sastojka: Podići će joj okus i učiniti je još zdravijom

3. Sve to uvijte u rolat i isijecite na deset dijelova. Redajte u pleh sa "sirnom" stranom prema dnu. Redajte u dva reda ako je pleh dug. Prelijte sve rolatiće s prelivom, tako da svaki dobije istu količinu prethodno smiksane mase.

4. Pecite oko 40 minuta, ili dok gibanica ne porumeni.

To je to. Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije