Sjajan recept: Ovo je najbolja gibanica koju ćete probati, a najlakše se pravi
![Sjajan recept: Ovo je najbolja gibanica koju ćete probati, a najlakše se pravi](https://storage.radiosarajevo.ba/article/545096/871x540/gibanica_coolinarka.jpg?v1715500499)
Gibanica je generacijama jedno od omiljeih jela u našim krajevima.
Donosimo vam najbolji recept za ovu slojevitu pitu, a pri tome se najlakše pravi.
Sastojci (za 8 osoba):
- 500 grama gotovih kora
- 500 grama sitnog sira
- 3 do 5 jaja
- jedna šolja jogurta
- jedna šolja kisele vode, može i obična sa dvije kašičice praška za pecivo
- pola šolje ulja
- jedna kašičica soli
Priprema:
1. Zagrijte rernu na 200 stepeni Celzijusevih i pripremite pleh s papirom za pečenje.
![Michael Murphy: 'Građani BiH žele živjeti u zemlji u kojoj oni i njihova djeca mogu uspjeti'](https://storage.radiosarajevo.ba/article/550492/300x185/dz-k-rsa-bhaaas-3.jpg?v1719045144)
Michael Murphy: 'Građani BiH žele živjeti u zemlji u kojoj oni i njihova djeca mogu uspjeti'
2. Izmutite jaja pa dodajte jogurt, vodu, ulje i sol u jednoličnu masu. Jednu koru raširite na radnom stolu i poprskajte ravnomjerno s malo sitnog sira. I tako redajte dok ne potrošite kore i sir.
![Za ukusniju pileću supu dodajte ova dva sastojka: Podići će joj okus i učiniti je još zdravijom](https://storage.radiosarajevo.ba/article/544886/300x185/pileca-supa-decembar2023-prtscrjpg.jpg?v1715339225)
Za ukusniju pileću supu dodajte ova dva sastojka: Podići će joj okus i učiniti je još zdravijom
3. Sve to uvijte u rolat i isijecite na deset dijelova. Redajte u pleh sa "sirnom" stranom prema dnu. Redajte u dva reda ako je pleh dug. Prelijte sve rolatiće s prelivom, tako da svaki dobije istu količinu prethodno smiksane mase.
4. Pecite oko 40 minuta, ili dok gibanica ne porumeni.
To je to. Prijatno!
![Radiosarajevo.ba](https://radiosarajevo.ba/assets/img/rsa-box-logo.png)
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.