Za ukusniju pileću supu dodajte ova dva sastojka: Podići će joj okus i učiniti je još zdravijom
Za pileću supu s pravom se kaže da je likarija jer dokazano pomaže kad se osjećamo loše, a pritom je i jako ukusna, ako je znamo dobro napraviti.
Mnogi kuhaju sjajnu supu od kokoše i njihovi je ukućani obožavaju, no čini se da svima ne ide tako glatko.
Jedno od pitanja na koje često znamo naići na Redditu i sličnim platformama vezano je upravo uz kuhanje pileće supe, i to uz detalj kako je učiniti ukusnijom. Na jedno od takvih pitanja stiglo je preko pet stotina odgovora, a mi smo se baš zadubili u čitanje.
Titove brigade lopatom izgradile 242 km pruge za 7 mjeseci, vlast danas ne umije popraviti 80 metara
Među različitim odgovorima dva su nam baš "zazvonila", a dobila su i puno pozitivnih komentara.
Jedan od njih glasi: dodajte supi neki umami sastojak. Umami je, podsjećamo, jedan od pet okusa koje možemo osjetiti, uz slatko, slano, kiselo i gorko, a opisuje se kao pomalo pikantan i slankast s mesnim primjesama. S ovim se opisom ne morate slagati, ali dobro je znati da se umami sastojcima smatraju soja umak, sušeni vrganji, morska trava i zreli sirevi te još neki drugi sastojci koje vam ne bismo preporučili da stavite u supi.
Možda ste čuli za običaj da se u supu ubace kore parmezana ili sličnog odležanog sira? Bio je uobičajen prije generaciju-dvije, no nekako je ispao iz korištenja. Bake su čini se, znale za umami, samo ga nisu tako nazivale, piše Slobodna Dalmacija.
Dakle, ubacite koru parmezana u juhu, a ako vam nije pri ruci, oslonite se na soja umak, sušene gljive ili sušenu morsku travu (taj će je sastojak učiniti još bogatijom nutrijentima) i produbit ćete joj okus.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.