Ukusna supa: Dodajte ova dva tajna sastojka za mekane knedle koje se neće raspasti

0
Radiosarajevo.ba
Ukusna supa: Dodajte ova dva tajna sastojka za mekane knedle koje se neće raspasti
Foto: Coolinarika / Ilustracija / Supa

Svaka domaćica kada krene da kuha nauči da pravi supu koja je poprilično jednostavna, ali knedle za supu zanju da budu komplikovane.

Često ispadnu tvrde ili se raspadnu, ali u moru recepata za savršene knedle predlažemo vam jedan od najboljih.

Uspijeva iz prve, a tajna je u dva najobičnija sastojka.

ASA Institut: O inovacijama i digitalnoj transformaciji u zdravstvenom sektoru

ASA Institut: O inovacijama i digitalnoj transformaciji u zdravstvenom sektoru

Obavezno u smjesu za knedle dodajte jogurt i istopljenu mast, jer će tako one biti mekane i neće se raspadati i lijepiti. I još jedna stvar je bitna kod pripreme knedli, a to je da jaje uvijek mutite razdvojeno, a to znači bjelance i žumance zasebno.

Sastojci

  • 50 g kukuruznog brašna
  • 40 g griza
  • 80 ml jogurta
  • 1/4 kašičice soli
  • prstohvat šećera
  • 1 jaje
  • 1 kašika masti

Priprema

Odvojite žumance i bjelance, pa žumance umutite sa šećerom. Bjelanca posolite i umutite u čvrst snijeg, pa u njega dodajte žumance, piše Stvar ukusa.

Lagano sjednite i sipajte jogurt, prosijano kukuruzno brašno i griz, istopljenu mast i lijepo promešajte. Uzmite dvije kašičice i stavite smjesu između, pa oblikujte knedle. Sipajte u supu i kuhajte.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije