Ukusna supa: Dodajte ova dva tajna sastojka za mekane knedle koje se neće raspasti
![Ukusna supa: Dodajte ova dva tajna sastojka za mekane knedle koje se neće raspasti](https://storage.radiosarajevo.ba/article/539774/871x540/1600x1200-f2b21938-64bc-11eb-9498-0242ac130010.jpeg?v1712060802)
Svaka domaćica kada krene da kuha nauči da pravi supu koja je poprilično jednostavna, ali knedle za supu zanju da budu komplikovane.
Često ispadnu tvrde ili se raspadnu, ali u moru recepata za savršene knedle predlažemo vam jedan od najboljih.
Uspijeva iz prve, a tajna je u dva najobičnija sastojka.
![Noć za pamćenje: Legendarni Darko Rundek priredio nezaboravan koncert u Sarajevu](https://storage.radiosarajevo.ba/article/554788/300x185/darko-rundek-koncert-26juli24-akrsa-5.jpg?v1722030867)
Noć za pamćenje: Legendarni Darko Rundek priredio nezaboravan koncert u Sarajevu
Obavezno u smjesu za knedle dodajte jogurt i istopljenu mast, jer će tako one biti mekane i neće se raspadati i lijepiti. I još jedna stvar je bitna kod pripreme knedli, a to je da jaje uvijek mutite razdvojeno, a to znači bjelance i žumance zasebno.
Sastojci
- 50 g kukuruznog brašna
- 40 g griza
- 80 ml jogurta
- 1/4 kašičice soli
- prstohvat šećera
- 1 jaje
- 1 kašika masti
Priprema
Odvojite žumance i bjelance, pa žumance umutite sa šećerom. Bjelanca posolite i umutite u čvrst snijeg, pa u njega dodajte žumance, piše Stvar ukusa.
Lagano sjednite i sipajte jogurt, prosijano kukuruzno brašno i griz, istopljenu mast i lijepo promešajte. Uzmite dvije kašičice i stavite smjesu između, pa oblikujte knedle. Sipajte u supu i kuhajte.
![Radiosarajevo.ba](https://radiosarajevo.ba/assets/img/rsa-box-logo.png)
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.