Savršena priprema ovog specijaliteta: Kako da ispržite ribu da bude hrskava, a unutra sočna?
Kada je priprema ribe u pitanju, postoji nekoliko ključnih savjeta koje treba uzeti u obzir kako bi jelo bilo savršeno spremljeno.
Prvo i osnovno je temeljito čišćenje ribe. Ako kupujete ne očišćene komade, važno je da ih dobro očistite, uklonite iznutrice, krljušti i sve što se ne konzumira, prije nego što započnete proces prženja.
Temperatura na kojoj pržite ribu, kao i trenutak kada je posolite, igraju ključnu ulogu u pripremi ukusnog obroka. Začini poput kukuruznog brašna i aleve paprike dodatno doprinose bogatom ukusu ribe.
Evo gdje gledati regionalni derbi između Hrvatske i BiH
Odabir tave također je važan kako bi se izbjeglo lijepljenje ribe za površinu tave. Također, ulje u kojem pržite ribu treba da bude dovoljno vruće kako bi se ona odmah zapekla i spriječilo njeno zasićenje uljem.
Preporučuje se posoliti ribu najmanje 15 minuta prije prženja, kako bi meso upilo so, te je zatim uvaljatiu smjesu brašna, začina i aleve paprike.
Uz ovih 5 super savjeta vam jaja neće pucati dok ih kuhate
Važno je odmah spustiti ribu u vruće ulje nakon što je uvaljate, kako bi ostala hrskava izvana, a sočna iznutra.
Slijedeći ove savjete, svaka riba će biti savršeno pržena i toliko ukusna da će brzo nestati s tanjura, piše Glossy.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.