Savršena priprema ovog specijaliteta: Kako da ispržite ribu da bude hrskava, a unutra sočna?

0
Radiosarajevo.ba
Savršena priprema ovog specijaliteta: Kako da ispržite ribu da bude hrskava, a unutra sočna?
Foto: Printscreen / Riba

Kada je priprema ribe u pitanju, postoji nekoliko ključnih savjeta koje treba uzeti u obzir kako bi jelo bilo savršeno spremljeno.

Prvo i osnovno je temeljito čišćenje ribe. Ako kupujete ne očišćene komade, važno je da ih dobro očistite, uklonite iznutrice, krljušti i sve što se ne konzumira, prije nego što započnete proces prženja.

Temperatura na kojoj pržite ribu, kao i trenutak kada je posolite, igraju ključnu ulogu u pripremi ukusnog obroka. Začini poput kukuruznog brašna i aleve paprike dodatno doprinose bogatom ukusu ribe.

Godišnjica prvog poslijeratnog derbija na Grbavici

Godišnjica prvog poslijeratnog derbija na Grbavici

Odabir tave također je važan kako bi se izbjeglo lijepljenje ribe za površinu tave. Također, ulje u kojem pržite ribu treba da bude dovoljno vruće kako bi se ona odmah zapekla i spriječilo njeno zasićenje uljem.

Preporučuje se posoliti ribu najmanje 15 minuta prije prženja, kako bi meso upilo so, te je zatim uvaljatiu smjesu brašna, začina i aleve paprike.

Uz ovih 5 super savjeta vam jaja neće pucati dok ih kuhate

Uz ovih 5 super savjeta vam jaja neće pucati dok ih kuhate

Važno je odmah spustiti ribu u vruće ulje nakon što je uvaljate, kako bi ostala hrskava izvana, a sočna iznutra.

Slijedeći ove savjete, svaka riba će biti savršeno pržena i toliko ukusna da će brzo nestati s tanjura, piše Glossy.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije