Savršen spoj tradicije i kreativnosti: Recept za ukusne uštipke s pire krompirom
Uštipci su se u prošlosti pržili od ostataka tijesta koje je bilo namijenjeno za domaći hljeb.
Za tijesto su vam potrebna samo 4 sastojka: brašno, sol, kvasac i voda. No ako vam je ostao i pire krompir od ručka, i od njegovih ostataka možete zamijesiti super ukusne uštipke.
Sastojci:
- 500 g pire krumpira
- 400 g brašna
- 250 ml mlijeka
- 20 g kvasca
- 1 kašikica šećera
- 1 kašikica soli
Priprema:
U toplo mlijeko dodajte izmrvljeni kvasac i šećer. Pokrijte i ostavite da odstoji 10 minuta. Mlijeko s kvascem ulijte u pire krumpir te dodajte prosijano brašno i sol. Umijesite tijesto. Pokrijte i ostavite da odstoji 20 minuta. Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj površini. Izrežite oblike po želji. U tavi na zagrijano ulje dodajte tijesto i pržite dok ne pozlatne, piše Skuhaj.hr.
Uživo iz Zagreba s utakmice kvalifikacija za Eurobasket: Hrvatska - Bosna i Hercegovina
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.