Recept za vikend ručak: Rižoto s plodovima mora

Radiosarajevo.ba
Recept za vikend ručak: Rižoto s plodovima mora
 
Jelo je namijenjeno svima, a posebno onima koji cijene zdravu ishranu bogatu nutritivnim vrijednostima, bez konzervansa i glutena. Ljeti inače želimo više jesti morsku hranu pa makar bili kontinentalci i "dalje" od morskih plodova. Za danas smo vam osmislili ljetni vikend ručak s mirisom mora -  rižoto s plodovima mora. 
 
Potrebno:
 
1 paket zaleđenih plodova mora ili 300 g svježih plodova mora
300 g riže
1 glavica crvenog luka
150 g suhog bijelog vina
750  ml  povrtne supe
soli i bibera
maslinovog ulja
 
Priprema:
 
- U loncu zagrijati malo maslinovog ulja i dodati sjeckani luk i sol te popržiti na laganoj vatri dok ne omekša.
- Dodati rižu i kratko popržiti. Postepeno dodavati bijelo vino i miješati.
- Na isti način dodati i povrtnu supu koju ste prethodno pripremili. Kuhati oko 15 minuta. Pet minuta prije kraja dodati plodove mora i promiješati.
- U gotov rižoto dodati dvije kašike maslinovog ulja, poklopiti i ostaviti da odstoji 3-4 minute te poslužiti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije