Recept za kvrgušu: Uživajte u zalogajima bosanske tradicije

1
Radiosarajevo.ba
Recept za kvrgušu: Uživajte u zalogajima bosanske tradicije
Foto: Screenshot / Youtube / Kvrguša

Ovaj vikend uživajte u savršenom spoju tradicionalnih i modernih okusa uz recept za kvrgušu.

Prvo, pileće meso odvojite od kostiju, narežite ga na manje komade i pospite začinom za piletinu. Meso pecite na tri kašike zagrijanog ulja oko 10 minuta, s obje strane. Razmutite jaja, pomiješajte ih s brašnom, soli i mlijekom, a smjesu ostavite da odstoji 10-15 minuta.

U vatrostalnu posudu ili pleh stavite preostalo ulje i zagrijte ga. Na toplo ulje izlijte trećinu pripremljene smjese od jaja i brašna. Na to rasporedite popečeno meso, a preostalu smjesu izlijte preko mesa. Pecite u pećnici zagrijanoj na 210 °C oko 20-30 minuta.

Novinarka Mirza Vranj hospitalizirana: Oglasila se iz bolnice

Novinarka Mirza Vranj hospitalizirana: Oglasila se iz bolnice

Nakon što se malo ohladi, narežite kvrgušu i poslužite uz salatu. Po želji, možete je preliti mileramom.

Savjet: Kosti možete iskoristiti za pripremu pilećeg temeljca za supu.

Sastojci:

  • 1 kg pilećeg mesa (batak, zabatak, pileća prsa)
  • 1 kašika Vegete Twist za piletinu
  • 7 kašika ulja
  • 6 jaja
  • 150 g oštrog brašna
  • 1/2 kašičice soli
  • 500-600 ml mlijeka

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije