Recept popularnog kuhara: Napravite pohovana kuhana jaja sa dva trik sastojka

0
Radiosarajevo.ba
Recept popularnog kuhara: Napravite pohovana kuhana jaja sa dva trik sastojka
Foto: Coolinarika / Pohovana jaja

Jaja su hranljiva i daju osjećaj sitosti, pa su kod većine ljudi među omiljenim namirnicama, naročito za doručak. I nutricionisti savjetuju da ujutru pojedete kuhana jaja, jer ćete započeti dan puni energije. 

Donosimo recept za pohovana kuhana jaja po receptu čuvenog kuhara, Gordona Remzija, a ono što ih čini pravim gurmanlukom jeste to što se oblažu mljevenim mesom, pikantnom kobasicom i jabukom koja daje slatkoću i poseban šmek.

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 250 g mljevenog mesa (po izboru)
  • 1 ljuta kobasica
  • 1 jabuka

Za pohovanje:

  • jaja
  • brašno
  • prezle
Zašto palačinke ponekad budu žilave: Napravite jednu sitnu izmjenu i bit će mekane kao duša

Zašto palačinke ponekad budu žilave: Napravite jednu sitnu izmjenu i bit će mekane kao duša

Elegancija i podrška: Mirela Bećirović u centru pažnje na reviji mladih dizajnera

Elegancija i podrška: Mirela Bećirović u centru pažnje na reviji mladih dizajnera

Priprema:

U zdjeli pomiješajte mljeveno meso, rendanu kobasicu i jabuku, koju ste prethodno oljuštili. Posolite i pobiberite, pa sjedinite, piše Mondo.rs.

U prokuhalu vodu, lagano kašikom spustite jaja, pa kuhajte 4,5 minute. Kuhana jaja odmah ocijedite i prelijte hladnom vodom.

Pohovana jaja
Foto: Printscreen / YouTube: Pohovana jaja

Skinite ljusku, pa uzmite komad mesa i oblikujte pljeskavicu. Stavite jaje u sredinu i obmotajte meso okolo. Vodite računa da sloj mesa ne bude debeo, jer će jelo biti neukusno.

Zatim uvaljajte u brašno, pa u umućena jaja, a onda i u prezle.

Pržite u zagrijanom ulju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije