Recept popularnog kuhara: Napravite pohovana kuhana jaja sa dva trik sastojka
Jaja su hranljiva i daju osjećaj sitosti, pa su kod većine ljudi među omiljenim namirnicama, naročito za doručak. I nutricionisti savjetuju da ujutru pojedete kuhana jaja, jer ćete započeti dan puni energije.
Donosimo recept za pohovana kuhana jaja po receptu čuvenog kuhara, Gordona Remzija, a ono što ih čini pravim gurmanlukom jeste to što se oblažu mljevenim mesom, pikantnom kobasicom i jabukom koja daje slatkoću i poseban šmek.
Sastojci:
- 6 jaja
- 250 g mljevenog mesa (po izboru)
- 1 ljuta kobasica
- 1 jabuka
Za pohovanje:
- jaja
- brašno
- prezle
Zašto palačinke ponekad budu žilave: Napravite jednu sitnu izmjenu i bit će mekane kao duša
Senadin Lavić: Bosna je bosanska i to se mora poštovati!
Priprema:
U zdjeli pomiješajte mljeveno meso, rendanu kobasicu i jabuku, koju ste prethodno oljuštili. Posolite i pobiberite, pa sjedinite, piše Mondo.rs.
U prokuhalu vodu, lagano kašikom spustite jaja, pa kuhajte 4,5 minute. Kuhana jaja odmah ocijedite i prelijte hladnom vodom.
Skinite ljusku, pa uzmite komad mesa i oblikujte pljeskavicu. Stavite jaje u sredinu i obmotajte meso okolo. Vodite računa da sloj mesa ne bude debeo, jer će jelo biti neukusno.
Zatim uvaljajte u brašno, pa u umućena jaja, a onda i u prezle.
Pržite u zagrijanom ulju.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.