Zašto palačinke ponekad budu žilave: Napravite jednu sitnu izmjenu i bit će mekane kao duša
Svima nam se nekad desi da napravimo previše palačinki, koje zatim ostanu za sutradan. Međutim, sutradan obično budu žilave i više nije to to.
Uz jednostavan trik, koji sigurno niste znali, svaki put ćete uspjeti da napravite savršeno meke i vazdušaste palačinke.
Smjesu za palačinke pravite kao i inače, uz jednu sitnu, ali presudnu izmjenu.
Pitali smo Tužilaštvo HNK dokle je došla istraga o tragediji u Jablanici: Evo šta su nam odgovorili
Potrebno je da bjelanca odvojite od žumanaca koje umutite u smjesu, a bjelanca stavite na stranu.
Kada ste u smjesu stavili sve sastojke (osim bjelanaca) i dobro ih promiješali, od bjelanaca napravite mekši snijeg (niti mekani niti čvrsti) te ga dodajte smjesi, piše Mondo.rs.
Snijeg zatim vrlo nježno umiješajte u smjesu.
Snijeg od bjelanaca palačinkama će dati pjenastu strukturu, predivnu mekoću.
Ono što je najbolje u cijeloj priči je to da čak i kada se ohlade i odstoje, ovako pripremljene palačinke neće izgubiti mekoću, odnosno neće postati žilave.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.