Zašto palačinke ponekad budu žilave: Napravite jednu sitnu izmjenu i bit će mekane kao duša

1
Radiosarajevo.ba
Zašto palačinke ponekad budu žilave: Napravite jednu sitnu izmjenu i bit će mekane kao duša
Foto: Coolinarika / Palačinke

Svima nam se nekad desi da napravimo previše palačinki, koje zatim ostanu za sutradan. Međutim, sutradan obično budu žilave i više nije to to.

Uz jednostavan trik, koji sigurno niste znali, svaki put ćete uspjeti da napravite savršeno meke i vazdušaste palačinke.

Smjesu za palačinke pravite kao i inače, uz jednu sitnu, ali presudnu izmjenu.

Hrvati trojkama zasuli koš BiH: Zmajevi izgubili prvi od dva ključna meča za odlazak na Eurobasket

Hrvati trojkama zasuli koš BiH: Zmajevi izgubili prvi od dva ključna meča za odlazak na Eurobasket

Potrebno je da bjelanca odvojite od žumanaca koje umutite u smjesu, a bjelanca stavite na stranu.

Kada ste u smjesu stavili sve sastojke (osim bjelanaca) i dobro ih promiješali, od bjelanaca napravite mekši snijeg (niti mekani niti čvrsti) te ga dodajte smjesi, piše Mondo.rs.

Snijeg zatim vrlo nježno umiješajte u smjesu.

Palačinke
Foto: Arhiv: Palačinke

Snijeg od bjelanaca palačinkama će dati pjenastu strukturu, predivnu mekoću.

Ono što je najbolje u cijeloj priči je to da čak i kada se ohlade i odstoje, ovako pripremljene palačinke neće izgubiti mekoću, odnosno neće postati žilave.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije