Recept dana: Neodoljivi Pileći Cordon Bleu iz pećnice

0
Radiosarajevo.ba
Recept dana: Neodoljivi Pileći Cordon Bleu iz pećnice
Foto: Coolinarika / Pileći Cordon Bleu

Preukusno neobično jelo. Cordon Bleu spremljen na ovaj način je izuzetno sočan, meso divno meko i nadasve ukusno, a što je najvažnije pečeno u pećnici u svojim sokovima, a ne na masnoći.

Sastojci: 

  • 4 pileća filea (oko 800 g)
  • crni mljveni biber 
  • 3 kašike vegete
  • 200 ml vode
  • 2 kašike otopljenog maslaca (25 g)
  • 2 čena bijelog luka
  • ½ kašičice origana
  • 4 ploške kuhane šunke (100 g)
  • 4 ploške trapista ili nekog drugog tvrdog sira (100 g)
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 80 g prezle
  • 2 kašičice slatke crvene paprike 
  • 2 kašike naribanog parmezana

Priprema:

Treba li zabraniti korištenje mobilnih telefona u školama?

Treba li zabraniti korištenje mobilnih telefona u školama?

  • Pileći file stavite jedan po jedan u vrećicu i istucite ih čekićem za meso u tanak odrezak. Meso pobiberite i pospite s 1 kašičicom vegete.
  • U posudu stavite vodu, 2 kašičice vegete, otopljeni maslac, protisnuti bijeli luk i origano. Zagrijte do vrenja i kuhajte nekoliko minuta.
  • Pripremite smjesu za paniranje tako da pomiješate prezlu, crvenu mljevenu papriku i sir parmezan.

  • Na pileći file položite plošku šunke, preko nje plošku sira, presavijte u odrezak i učvrstite čačkalicama.
  • Pripremljeno meso umočite u tekuću smjesu, a zatim u smjesu za paniranje. Panirane odreske posložite u tepsiju premazanu maslinovim uljem.
  • Prelijte ostatkom tekuće smjese i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stepeni oko 45 minuta.

Poslužite toplo uz salatu, a zajedno s mesom možete peći i krompire, piše Coolinarika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije