Recept dana: Neodoljivi Pileći Cordon Bleu iz pećnice
Radiosarajevo.ba
Preukusno neobično jelo. Cordon Bleu spremljen na ovaj način je izuzetno sočan, meso divno meko i nadasve ukusno, a što je najvažnije pečeno u pećnici u svojim sokovima, a ne na masnoći.
Sastojci:
- 4 pileća filea (oko 800 g)
- crni mljveni biber
- 3 kašike vegete
- 200 ml vode
- 2 kašike otopljenog maslaca (25 g)
- 2 čena bijelog luka
- ½ kašičice origana
- 4 ploške kuhane šunke (100 g)
- 4 ploške trapista ili nekog drugog tvrdog sira (100 g)
- 1 kašika maslinovog ulja
- 80 g prezle
- 2 kašičice slatke crvene paprike
- 2 kašike naribanog parmezana
Priprema:
Treba li zabraniti korištenje mobilnih telefona u školama?
- Pileći file stavite jedan po jedan u vrećicu i istucite ih čekićem za meso u tanak odrezak. Meso pobiberite i pospite s 1 kašičicom vegete.
- U posudu stavite vodu, 2 kašičice vegete, otopljeni maslac, protisnuti bijeli luk i origano. Zagrijte do vrenja i kuhajte nekoliko minuta.
- Pripremite smjesu za paniranje tako da pomiješate prezlu, crvenu mljevenu papriku i sir parmezan.
- Na pileći file položite plošku šunke, preko nje plošku sira, presavijte u odrezak i učvrstite čačkalicama.
- Pripremljeno meso umočite u tekuću smjesu, a zatim u smjesu za paniranje. Panirane odreske posložite u tepsiju premazanu maslinovim uljem.
- Prelijte ostatkom tekuće smjese i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stepeni oko 45 minuta.
Poslužite toplo uz salatu, a zajedno s mesom možete peći i krompire, piše Coolinarika.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.
/ Najčitanije
/ Komentari
Prikaži komentare (0)