Recept dana: Uživajte u pikantnom pečenom krompiru
Radisarajevo.ba
Ovaj put donosimo pomalo neobičan recept za ljubitelje krompira. Ne vole baš svi ljuto, začinjeno i kiselkasto.
Ali, ne brinite ova kombinacija okusa, zagarantovano će oduševiti sve ukućane.
Sastojci:
U Sarajevu održana premijera filma Jasmile Žbanić o Emeriku Blumu: Došli Schmidt, Osim, Bravo...
- 1 kg krumpira
- 4 režnja bijelog luka
- 1/2 crvene roga paprike
- 1/4 kašičice tucane ljute paprike, ili nasjeckane svježa čili papričice ili feferonke ili čili u prahu
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice bibera
- 1/2 kašičice kumina u prahu
- 1 kašika sitno nasjeckanog peršuna
- 5-6 kašika maslinovog ulja
Priprema:
- Krompir oguliti, oprati, posušiti i izrezati na fete.
- Crvenu roga papriku izrezati na kocke.
- Bijeli luk narezati na kolutiće.
- Peršun sitno nasjeckati.
Inspekcija uočila nepravilnosti: Zabranjen uvoz 23.100 kilograma krompira iz Poljske
- U posudu za pečenje staviti krompir i sve ostale sastojke i izmiješati da se krompir obloži uljem i začinima sa svih strana.
- Peći na 200 stepeni 50 - 60 minuta, odnosno dok krompir ne porumeni i ispeče se.
- Tokom pečenja, krompir 1-2 puta prevrnuti špatulom, pažljivo da se ne zgnječi.
Poslužite toplo, uz bilo koju salatu, piše Coolinarika.
Prijatno!!!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.
/ Najčitanije
/ Komentari
Prikaži komentare (0)