Kako oguliti kuhani krompir za samo pet sekundi: Pogledajte trik koji će vam olakšati život
Ako želite brzinski oguliti krompir, a da ne opečete svoje prste, poslužite se ovim trikom u koji je uključeno nešto hladne vode i nekoliko kockica leda.
Oguliti kuhani krompir neposredno nakon kuhanja za mnoge predstavlja veliki problem jer se koža krompira teško odvaja, a prsti često bivaju opečeni.
Da bi spriječili opekotine na prstima i olakšali kuhanje, možete se poslužiti i ovim trikom, piše Večernji.hr.
Bravo | Profesori-vijećnici paušalima stipendiraju svoje bivše učenike za nastavak školovanja!
Šta vam je potrebno: Voda s kockama leda.
Šta trebate napraviti: Kuhani krompir iz vrele vode prebacite u vodenu kupku s kockicama leda na samo pet sekundi.
Zašto djeluje: Ledena voda "iznenadit“ će površinu krompira, a koru ćete nakon toga moći lagano odstraniti te krompir upotrijebiti za daljnju pripremu.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.