Recept dana: Hladna salata sa tjesteninom
Radiosarajevo.ba
Počastite se osvježavajućom hladnom salatom s tjesteninom, maslinama, povrćem i kobasicom.
Njen okus pun nježnih i hladnih zalogaja savršeno će pasati pripremljen u vrijeme vrućih ljetnih dana.
U nastavku teksta, pročitajte kako napraviti ovo neodoljivo jelo.
Shamso 69 iz Brkova: Bilo je gadno biti Hercegovac u Zagrebu. Muzičari su populisti kao političari
Sastojci:
- 250 g tjestenine
- 120 g cherry paradajza
- 1 salatni krastavac
- 80 g zelene masline punjene pastom od paprike
- 100 g mini mozzarelle
- 80 g kobasica (suhe)
- 2 kašike nasjeckanog peršuna
- 25 g naribanog parmezana
Za Preljev:
- 4 kašike maslinovog ulja
- ½ kašičice Vegete
- crni biber
- 2-3 kašike ocijeđenog limunova soka
Recept dana: Da li ste probali japanske punjene paprike?
Priprema:
- U vreloj posoljenoj vodi skuhajte tjesteninu.
- Kuhanu tjesteninu ocijedite i ohladite pod mlazom hladne vode.
- U posudu za salatu stavite ocijeđenu tjesteninu, dodajte cherry paradajz prerezan na pola, krastavac narezan na kockice, masline, mozzarellu, kobasicu, peršun i parmezan.
- Za preljev, maslinovom ulju dodajte vegetu, mljeveni crni papar i ocijeđeni limunov sok.
- Promiješajte i prelite preko sastojaka za salatu.
Posluživanje:
Salatu lagano promiješajte, poslužite odmah ili držite u frižuideru do posluživanja.
Savjet:
Umjesto kobasice možete upotrijebiti tunu ili neko svježe ili kuhano povrće, piše Coolinarika.
Prijatno!!!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.
/ Najčitanije
/ Komentari
Prikaži komentare (0)