Probajte musaku po receptu slavnog kuhara Steve Karapandže: Priprema se brzo, a okus je neodoljiv

1
Radiosarajevo.ba
Probajte musaku po receptu slavnog kuhara Steve Karapandže: Priprema se brzo, a okus je neodoljiv
Foto: Shutterstock / Musaka

Musaka je jedno od najpopularnijih jednostavnih jela, a ako je i vi obožavate, morate probati recept slavnog majstora kuhinje Steve Karapandže.

Postoje razni načini kako bi napravili musaku, ali ovaj je poseban i sigurni smo da ćete se oduševiti okusom ovog popularnog jela.

Sastojci:

  • 500 g mljevenog mesa (junetina)
  • 1 kg krompira (oguljenog i narezanog na kocke)
  • 2 rajčice (narezane na kockice)
  • 1 kašika  nasjeckanog peršuna
  • 1 glavica narezanog luka
  • 3 jaja (izmućena)
  • 1 šoljica jogurta
  • 60 g brašna
  • so, biber
  • ulje za kuhanje
  • 60 g bugarskog začina čubrica

Priprema:

Na malo ulja popržite luk i meso. Ako je meso masnije, ulijte manje ulja. Nakon 10 minuta prženja meso maknite s vatre i dodajte krompir, rajčicu i peršun. Posolite i pobiberite po želji.

Titove brigade lopatom izgradile 242 km pruge za 7 mjeseci, vlast danas ne umije popraviti 80 metara

Titove brigade lopatom izgradile 242 km pruge za 7 mjeseci, vlast danas ne umije popraviti 80 metara

Italijanska musaka

Pecite u rerni 45 minuta na 190°C, odnosno dok krompir ne omekša. Pomiješajte jaja, jogurt i brašno, pa prelijte preko mesa. Pecite još 10 minuta, piše Skuhaj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije