Probajte musaku po receptu slavnog kuhara Steve Karapandže: Priprema se brzo, a okus je neodoljiv
Musaka je jedno od najpopularnijih jednostavnih jela, a ako je i vi obožavate, morate probati recept slavnog majstora kuhinje Steve Karapandže.
Postoje razni načini kako bi napravili musaku, ali ovaj je poseban i sigurni smo da ćete se oduševiti okusom ovog popularnog jela.
Sastojci:
- 500 g mljevenog mesa (junetina)
- 1 kg krompira (oguljenog i narezanog na kocke)
- 2 rajčice (narezane na kockice)
- 1 kašika nasjeckanog peršuna
- 1 glavica narezanog luka
- 3 jaja (izmućena)
- 1 šoljica jogurta
- 60 g brašna
- so, biber
- ulje za kuhanje
- 60 g bugarskog začina čubrica
Priprema:
Na malo ulja popržite luk i meso. Ako je meso masnije, ulijte manje ulja. Nakon 10 minuta prženja meso maknite s vatre i dodajte krompir, rajčicu i peršun. Posolite i pobiberite po želji.
Titove brigade lopatom izgradile 242 km pruge za 7 mjeseci, vlast danas ne umije popraviti 80 metara
Pecite u rerni 45 minuta na 190°C, odnosno dok krompir ne omekša. Pomiješajte jaja, jogurt i brašno, pa prelijte preko mesa. Pecite još 10 minuta, piše Skuhaj.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.