Ukusna i kremasta salata koja idealno ide uz grah i mesna jela

0
Radiosarajevo.ba
Ukusna i kremasta salata koja idealno ide uz grah i mesna jela
Foto: Screenshot/YouTube / Salata od pečenih paprika

Salata od krompira, zelena salata, kupus salata... jesu li vam već pomalo dosadile?

Ako tražite novu opciju, imamo zgodan prijedlog, a u glavnoj ulozi su paprike. Još uvijek se mogu nabaviti svježe i ukusne roge, a ako ste se i vi prije nekoliko sedmica dok su svi pravili zimnicu potrudili i napravili pečene paprike u ulju ili sirćetu, sada će vam baš dobro doći.

Pored pečenih paprika u ovu salatu idu još samo pavlaka i majoneza, no ako želite još bolji okus ubacit ćete malo kapara, mladog luka i sjeckanog peršuna, i to onaj dio koji inače obično bacate.

Španska aviokompanija najavila letove iz Sarajeva za Madrid

Španska aviokompanija najavila letove iz Sarajeva za Madrid

Stabljike peršuna, kad su sitno nasjeckane na kolutiće, salati daju lijepi okus i dobrodošlu hrskavost. Sličnu ulogu mogu odigrati i orasi, koji se baš lijepo slažu s pečenim paprikama.

Sastojci

  • 5-6 pečenih crvenih paprike
  • 150 ml pavlake
  • 30 ml majoneze
  • so
  • dodaci po želji
Ukus prošlih vremena: Recept  za jugoslovenski vojnički grah

Ukus prošlih vremena: Recept za jugoslovenski vojnički grah

Priprema

1. Pečene paprike narežite na trakice i stavite ih u posudu za posluživanje.

2. Odvojeno pomiješajte pavlaku i majonezu, a ako pravite s paprikama koje nisu ukiseljene, dodajte i pola kašičice sirćeta, par kapi limunovog soka ili malo otopine u kojoj su pohranjeni kapari.

3. Ako želite, salatu začinite dodacima poput kapara, nasjeckanih stabljika peršuna i krupno narezanih oraha, piše Slobodna Dalmacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije