Poznati doktor iznenadio istinom o mlijeku: 'To je laž u koju vjerujete cijeli život'

5
Radiosarajevo.ba
Poznati doktor iznenadio istinom o mlijeku: 'To je laž u koju vjerujete cijeli život'
Foto: Pixabay / Ilustracija

Mlijeko se već desetljećima smatra ključnim saveznikom u izgradnji jakih kostiju, osobito zbog visokog sadržaja kalcija. Generacije su odrastale uz uvjerenje da je čaša mlijeka dnevno nužna za zdrave kosti i zube.

Nedavne izjave liječnika Karana Raja izazvale su pravu buru na društvenim mrežama, posebno među onima koji su čvrsto vjerovali u tu tvrdnju.

Dr. Raj iznenadio je svoje pratitelje na TikToku tvrdnjom da mlijeko zapravo nema uticaja na jačanje kostiju kod odraslih. Njegove izjave dovele su u pitanje dugogodišnje prehrambene navike i uvjerenja o mlijeku. Ova kontroverza potaknula je novu raspravu o stvarnoj ulozi mlijeka u ljudskoj prehrani.

"Glumci pjevaju hitove" ispred NPS: Oduševili svojim izvedbama, a evo kako je to izgledalo

"Glumci pjevaju hitove" ispred NPS: Oduševili svojim izvedbama, a evo kako je to izgledalo

Doktor Karan Raj popularan je na društvenoj mreži TikTok gdje dijeli savjete i razbija mitove, ali jedna njegova objava je posebno iznenadila njegove pratitelje.

Kako piše Net.hr, Dr. Raj tvrdi da ispijanje mlijeka nema nikakve veze s jačanjem kostiju.

"Zbog prekomjernog konzumiranja mlijeka odrasli mogu patiti od nadutosti ili proljeva, a nikako ne jačaju kosti", rekao je i dodao da, nakon što završi period dojenja, čovjek više ne može probavljati laktozu tako lako, a mlijeko je puno tog šećera.

@dr.karanr

Reply to @bigmanmanwoman got milk #schoolwithdrkaran #learnontiktok #milk #myth #factorcap

♬ original sound - Dr Karan Raj

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije