Poznati doktor iznenadio istinom o mlijeku: 'To je laž u koju vjerujete cijeli život'

/ Komentari (5)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Ne pijem dok Paja vozi

***

visocica1662

Dijete doji majku 2 godine jer tada u crijevima djetea čpostoje receptori koji razgradjuju laktozu sve poslije toga nije zdravo,takodje tele doji kravu 2 njeseca i tu je kraj.Nek mi neko objasni kada je vidio odrasla vola ili ovna da dodji kravu ili ovcu.Odrasli ljudi u crijevima nemaju receptore koji ce razgraditi laktozu pa samim ti ni mlijeko nije zdravo zbog mlijecne kiseline ili kalcijev laktata. Informisite se malo svi vi koji nevjerujete.

Laktoza i mliječna kiselina

Da, to znam već neko vrijeme, nakon što sam imala ozbiljnih zdravstvenih problema koji su nestali nakon konzumacije kravljeg mlijeka. Kozje je druga priča.

Jako loše

Istina ali kod nas većina ljekara nema pojma o tome pa čak i gastroenterolog kojeg sam upoznao. I treba napomenuti da se radi o kravljem mlijeku i mladim sirevima. Tvrdi, stari sirovi u toku zrenja gube ove karakteristike pa ne sadrže laktozu i mliječnu kiselinu i stoga se preporučuju.

Dena

Istina..

/ Najnovije