Pizza od starog hljeba: Odlična ideja za brzinsku finu večeru
Kaže se da je grijeh bacati hranu, a upravo je hljeb nešto što najčešće završi u smeću. Donosimo vam ideju kako na ukusan način iskoristiti stari hljeb i dobiti jelo koje će svi rado jesti.
Sastojci:
- 6 tanko narezanih kriški starog hljeba
- 3 dl mlijeka
- 3 jaja
- Sos od paradajiza
- Parizer
- Sir
- Origano
- Biber
- So
Priprema:
Kriške starog hljebaporedati po limu za pečenje obloženom papirom za pečenje. Izmiješati mlijeko s jajima i posoliti. Preliti preko hljeba, premazati sosom od paradajiza, poslagati parizer, sir i začine.
Peći oko 15 minuta na 250 stepeni.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.