Pet trikova da započnete trening čak i onda kada vam se ne da

Radiosarajevo.ba
Pet trikova da započnete trening čak i onda kada vam se ne da
Svima se dešavaju oni dani kada im je zaista lijeno da krenu u teretanu ili započnu raditi vježbe kod kuće.

Lako je naći razloge protiv vježbanja u trenucima kada vam se ne da - umorni ste od posla, hladno vam je, želite gledati omiljenu seriju... 

Iskusni vježbači potvrdit će vam da se to svakome dešava. Ali oni imaju svoje trikove.

Portal Index.hr donosi pet najboljih načina da započnete s vježbama onda kada vam se to najmanje radi.

1. Odjenite vašu sportsku odjeću

U trenutku kada se odjenete za izvođenje fizičke aktivnosti osjećat ćete da ste bezrazložno izgubili vrijeme za odijevanje ukoliko ne izvedete barem jednu vježbu, a opće je poznato kako je bilo koju vrstu aktivnosti, u trenucima kada osjećate umor, teže započeti nego izvesti do kraja.

2. Započnite trening s laganim vježbama

Ukoliko mislite kako nemate dovoljno energije za intenzivno odraditi trening predlažemo vam da započnete izvođenje neke od laganih vježbi, poput iskoraka ili čučnjeva bez težinskog opterećenja. Prilikom i vrlo slabih kontrakcija vaših mišića osjetit ćete znatno povećanje vašeg cjelokupnog energetskog stana organizma.

3. Pojačajte muziku 

Odaberite one pjesme koje vas potiču na aktivan način življenje, odnosno one koje vas motiviraju na ostvarenje vaših životnih ciljeva.Muzika ima velik utjecaj na emocije, a opće je poznato da je baš svaka emocije izrazito snažan motivator za pojedino ponašanje.

4. Isprobajte nešto novo

U trenucima kada nemate snage činiti one aktivnosti od kojih je vaš trening uobičajeno sastavljen odlučite se za izvođenje novih. Nove životne situacije pobuđuju veću zainteresiranost, a čime se lakše pronađe potrebna energija za iste.

5. Podijelite vaše osjećaje s okolinom

Ukoliko se čak i samo putem društvenih mreže požalite na činjenicu kako se osjećate zasigurno ćete osjetiti veliko olakšanje. Ljudi se nerijetko žale na vlastite životne poteškoće iz razloga što se nakon pritužbi osjećaju znatno bolje, baš kao da je dio njihovog tereta preuzela okolina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije