Pečeno pile za ručak po ovom receptu je savršeno, a sve mijenja jedan sastojak

0
Radiosarajevo.ba
Pečeno pile za ručak po ovom receptu je savršeno, a sve mijenja jedan sastojak
Foto: You Tube/Screenshot / Pile

Ne postoji bolji ručak za cijelu porodicu od pečenog pileta.

Evo kako da vam kožica ispadne hrskava, meso savršeno ispečeno i da dobije lijepu boju, a sve uz pomoć jednog trika i jednog sastojka koji potpuno mijenja sve.

riječ je o 3-4 grančice majčine dušice (čubra).

Donja Jablanica: U džamiji teško oštećenoj u poplavama klanjan prvi namaz

Donja Jablanica: U džamiji teško oštećenoj u poplavama klanjan prvi namaz

Sastojci:

1.5 - 1.8 kg pile
2-3 lista lovora
1 kasičica zrna bibera
1/2 glavice luka
1 kašika vegete, plus za posipanje preko cijelo pileta
1/2 limuna
3-4 grančica majčine dušice
malo ulja

Oprano pile treba da se dobro obriše sa papirnom krpom, spolja i iznutra.

Posipite unutrašnjost pileta sa kašikom vegete, dodajte biber u zrna, lovorov list. Na četvrtine podijelite luk i limun i grančice svježe majčine dušice i ubacite u unutrašnjost pileta. Zatvorite sa čačkalicom.

Ukusna pastrmka s hrskavom koricom, limunom i jogurtom

Ukusna pastrmka s hrskavom koricom, limunom i jogurtom

S jednim parčetom kuhinjskog konca zavežite noge, a drugom, preko prsa i krilca da ne bi izgorjela pri pečenju.

Dobro nauljite cijelo pile i pospite prvo sa malo soli pa sa vegetom. Dobro izmasirajte da se so i vegeta prilijepe za kožu.

Pećnicu zagrijte na 220 stepeni.

Poslije 45 minuta, kada vidite da se koža dobro zarumenila, okrenite pile da se i druga strana zarumeni nekih 30 minuta.

Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije