Ukusna pastrmka s hrskavom koricom, limunom i jogurtom
Namirnice u ovom receptu dovoljne su za dvoje ljudi, a na pripremu ćete potrošiti oko 20 minuta.
Priprema:
Zagrijte rernu na 175 °C i obložite posudu papirom za pečenje. U blender stavite jogurt, bijeli luk, limunov sok, vlasac, peršun, korijander, sol i biber. Ovaj aromatični jogurt bit će savršena podloga za hrskavu dukkah koricu.
Miksajte smjesu dok ne postane glatka i kremasta. Filete osušite ubrusom. Tako će se jogurt bolje ‘primiti’ na ribu. Položite filete pastrmke u pripremljenu posudu za pečenje. Premažite svaki filet sa kašičicom jogurta pomiješanog s limunovim sokom.
Liga nacija | Debakl i blamaža nemoćnih Zmajeva u Njemačkoj. Bosna i Hercegovina seli u Diviziju B
Svaki filet pospite kašikom dukkaha tako da ravnomjerno prekrije jogurt. Dukkah će dati savršenu hrskavu teksturu. Pecite 9-10 minuta dok pastrmka ne postane čvrsta. Izvadite iz rerne i poslužite uz dodatni jogurt s limunom, javlja 24Sata.
Sastojci:
- 2/3 šolje jogurta
- režanj bijelog luka
- kašika soka od limuna
- kašika svježeg vlasca
- kašika svježeg peršina
- kašika korijandera, soli i bibera
- 2 komada fileta od pastrmke
- 2 kašikeUkusna pastrva s hrskavom koricom, limunom i jogurtom dukkah začina (orah, sezam, kim, korijander, papar, komorač, sol, suncokret)
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.