Pazite na ovo: Način na koji pravite jaja može loše da utiče na vaše zdravlje
Poznato je da su jaja veliki izvor proteina i obično prvi izbor za doručak.
Jaja su veoma zdrava, iako postoje i neka druga uvjerenja. Jedno jaje prosječne veličine sadrži 72 kalorije, sedam grama proteina, oko pet grama masti, a odličan su izvor folata i D vitamina.
Kolin koji se nalazi u jajima učestvuje u stvaranju jake ćelijske membrane, a odličan je i za razvoj mozga jer sprječava depresiju i gubitak pamćenja.
Austrijanci donijeli odluku o Bleiburgu
Ipak, postoje i stvari na koje treba paziti. Najprije treba da pazite s čime kombinujete jaja, budite oprezni pri spajanju jaja s mesom za doručak bogatim natrijumom i zasićenim mastima kao što su kobasice, budući da prerađeno meso nosi čitav niz zdravstvenih rizika koji se lako nakupljaju ako su dio vaše redovne rutine.
Drugo šta je važno jeste da osigurate da jaja pržite sa visokokvalitetnim mastima, pa je tako organski puter najbolji izbor, pišu Nezavisne.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.