Ovo su najjednostavnije i najukusnije pizza rolnice od lisnatog tijesta
Gotovo svako “veliko” jelo ima svoju minijaturu, a te minijaturne verzije obično nastaju kada gosti iznenadno banu na vrata.
Lisnato tijesto, pasirani paradajz, malo salame i sira i korak si do slasnih pizzeta!
Priprema je vrlo jednostavna - lisnato tijesto razvaljate, stavite nadjev, zarolate, razrežete i pečete oko 20 minuta.
Priprema:
Razvaljati lisnato tijesto na pobrašnjenoj podlozi. Malo ga izbockati vilicom, a zatim premazati umakom od paradajza (ne do rubova).
Posipati naribanim sirom i salamom. Posipati začinima po želji. Zarolati tijesto, početi od duže strane koja je namazana.
Pizza roladu izrezati na komade debljine 1,5 ili 2 cm. Poredati na lim obložen papirom za pečenje i peći u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta.
Nadjev možete prilagoditi svojim željama, ovo je samo jedna od bezbroj mogućnosti, piše gastro.24sata.hr.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.