Recept / Ovo su najjednostavnije i najukusnije pizza rolnice od lisnatog tijesta

26. 11. 2020. u 13:17:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 5

Gotovo svako “veliko” jelo ima svoju minijaturu, a te minijaturne verzije obično nastaju kada gosti iznenadno banu na vrata.

Lisnato tijesto, pasirani paradajz, malo salame i sira i korak si do slasnih pizzeta!

Priprema je vrlo jednostavna - lisnato tijesto razvaljate, stavite nadjev, zarolate, razrežete i pečete oko 20 minuta.

Priprema:

Razvaljati lisnato tijesto na pobrašnjenoj podlozi. Malo ga izbockati vilicom, a zatim premazati umakom od paradajza (ne do rubova).

Posipati naribanim sirom i salamom. Posipati začinima po želji. Zarolati tijesto, početi od duže strane koja je namazana.

Pizza roladu izrezati na komade debljine 1,5 ili 2 cm. Poredati na lim obložen papirom za pečenje i peći u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta.

Nadjev možete prilagoditi svojim željama, ovo je samo jedna od bezbroj mogućnosti, piše gastro.24sata.hr


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA