Više nećete zvati dostavu: Fantastična kremasta pizza gotova za tili čas

Radiosarajevo.ba
Više nećete zvati dostavu: Fantastična kremasta pizza gotova za tili čas
FOTO: Pixabay / Ilustracija

Pizza je uvijek odličan izbor za porodičnu večeru, a nakon ove s kremastim sirom i ljutim papričicama nećete više zvati dostavu: ma koliko umorni bili. 

Nakon dugog i napornog radnog dana malo ko ima volje smišljati što spremiti za večeru i mnogi se odluče za neko visoko kalorično (polu) gotovo jelo ili dostavu.

Za sve takve portal Women's Day donosi izvrstan jednostavan recept za pizzu s ljutom papričicom i lukom: za manje od pola sata možete sami napraviti tijesto i ispeći ovu ukusnu (i zdravu) pizzu:

Sastojci i recept za 4 osobe:

Brašno, za umijesiti tijesto
450 grama tijesta za pizzu, sa sobne temperature
30 g cheddar sira, grubo naribanog
1 mali luk, tanko narezan na ploške
1 mala crvena chilli papričica, tanko narezana
1 mala žuta paprika, narezana
1 žlica maslinovog ulja
so i biber 

Zagrijte pećnicu na 250 ° C (ako je ne možete zagrijati na tolikoj temperaturi, može i na 200 ° C). Na lagano pobrašnjenoj površini oblikujte tijesto za pizzu u ovalan oblik širine oko 30 cm. Stavite na lim za pečenje obložen brašnom ili papirom za pečenje. Pospite cheddar sirom. U velikoj zdjeli pomiješajte luk i paprike s maslinovim uljem i 1/4 kašikice soli i bibera. Razvaljajte preko tijesta i sira i pecite dok kora ne postane zlatno smeđa, 10 do 12 minuta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije