Odličan repect: Domaća pizza sa savršenim tijestom, gotova za 15 minuta

Radiosarajevo.ba
Odličan repect: Domaća pizza sa savršenim tijestom, gotova za 15 minuta
Foto: Pixabay.com / Ilustracija

Tijesto:

950 g brašna

1/2 l vode

80 ml ulja

2 kašičice soli

2 kašičice šećera

1/2 kockice kvasca

Nadjev:

300 g pileće šunke

200 g šampinjona

200 g čajne kobasice

1 glavica crnog luka

2 kesice origana

masline

kečap

sir

Priprema:

U toploj vodi staviti kašičicu šećera i izdrobiti kvasac. Sačekati da naraste. U brašno staviti so, ostatak šećera, ulje, i vodu sa kvascem. Umesiti tijesto (ako je potrebno dodati još brašna). Podijeliti testo na 2 dijela i ostaviti da naraste (otprilike 15-ak minuta).

Oba pleha dobro premazati uljem (da se ne bi tijesto zalepilo) i razvući tijesto rukama. Po tijestu sipati kečap i ravnomjerno razmazati.

Zatim staviti: šunku (na polukrugove), čajnu kobasicu, šampinjone (na listiće), masline (količina po želji). Na svaku 1/8 testa rabiti jaje (po želji). Posuti sa origanom, nastrugati sir.

Staviti da se peče u prethodno zagrijanu rernu na 190 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije