Odličan repect: Domaća pizza sa savršenim tijestom, gotova za 15 minuta
Tijesto:
950 g brašna
1/2 l vode
80 ml ulja
2 kašičice soli
2 kašičice šećera
1/2 kockice kvasca
Nadjev:
300 g pileće šunke
200 g šampinjona
200 g čajne kobasice
1 glavica crnog luka
2 kesice origana
masline
kečap
sir
Priprema:
U toploj vodi staviti kašičicu šećera i izdrobiti kvasac. Sačekati da naraste. U brašno staviti so, ostatak šećera, ulje, i vodu sa kvascem. Umesiti tijesto (ako je potrebno dodati još brašna). Podijeliti testo na 2 dijela i ostaviti da naraste (otprilike 15-ak minuta).
Oba pleha dobro premazati uljem (da se ne bi tijesto zalepilo) i razvući tijesto rukama. Po tijestu sipati kečap i ravnomjerno razmazati.
Zatim staviti: šunku (na polukrugove), čajnu kobasicu, šampinjone (na listiće), masline (količina po želji). Na svaku 1/8 testa rabiti jaje (po želji). Posuti sa origanom, nastrugati sir.
Staviti da se peče u prethodno zagrijanu rernu na 190 stepeni.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.