Ne može jednostavnije: Za fantastičan ručak potrebno samo pile i šaka soli
Pile i šaka soli! I to je sve što vam je potrebnoza fantastičan nedjeljni ručak.
Oni koju su ga probali ovako pripremljeno, kažu da od pile spremaju isključivo baš na taj način, piše recepti.hr.
Recept je vrlo jednostavan, a piletina bude izuzetno sočna i ukusna, korica hrskava. Veliki plus za ovaj "hit recept" je što ne ide ni kap soli, što ipak ni malo ne umanjuje fantastičan ukus.
Sastojci:
cijelo pile (oko 1 kg)
šaka soli
Postupak:
Sve što je potrebno za ovakvo ukusno pripremljeno pile jesu pile i sol. Pile dakle operite i posušite krpom
U lim za pečenje (bez ijedne kapi masnoće) stavite 1 punu šaku soli na mjestu gdje će pile ležati prsima.
Položite pile u lim i to tako da polegnete pile prsima na sol. Jače pritisnite da dobro prilegne.
Uključite pećnicu na 180 st. C i zaboravite na pile 1 sat. Nema polijevanja, dolijevanja, prelijevanja, okretanja. Ništa. Nakon sat vremena (ako je pile teže iznad kilograma, produžite vrijeme pečenja za desetak minuta) pile je pečeno.
Izvadite ga, prohladite, izrežite ( kosti se same odvajaju od mesa) i - poslužite.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.