Nevjerovatno ukusne, a brzo se spremaju: Piletina s tjesteninom i povrćem

Radiosarajevo.ba
Nevjerovatno ukusne, a brzo se spremaju: Piletina s tjesteninom i povrćem
Ukoliko ste bez ideje šta spremiti za večeru, a pritom očekujete i društvo, najbolje je da izaberete namirnice koje se brzo i lako pripremaju, a većina ljudi ih voli.

Piletina s tjesteninom i povrćem je, priznat ćete, odličan prijedlog za ukusnu večeru. 

Potrebno je:

200 g špageta, 400 g pilećih grudi, 3 kašike vina, 1/2 kašičice đumbira u prahu, 1 kašika suhog začina, ulje, 3 kašike soja sosa, 150 g kukuruza šećerca, 100 g boranije, 100 g crvene paprike, 100 g crnog luka, 2 čehna bijelog luka, 100 g mrkve, 1 kašika cvijetnog meda.


Priprema:

Špagete skuhajte i ocijedite. Pileće bijelo meso narežite na rezance. Povrće očistite, operite i narežite na trakice. Boraniju i kukuruz obarite. Meso ispecite u tavi na zagijanom ulju i izvadite sa strane.

Na istom ulju propržite povrće i sitno isjeckani bijeli luk. Kad je gotovo, vratite meso, kuhanu boraniju i kukuruz. Dodajte začin, soja sos, đumbir, med, vino i još malo prokuhajte.

U polovinu pripremljenog mesa i povrća umiješajte kuhane špagete, a zatim na njih rasporedite ostatak povrća i mesa, pa toplo poslužite.

Prijatno!

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije