Slasne pizza kiflice: Brzo se pripremaju, a još brže pojedu
Pizza je jedno od onih slanih jela koje je uspjelo doprijeti do skoro svakog kutka svijeta. Međutim, kako je ovo jelo dolazilo do pojedinih zemalja tako je i doživljavalo svoje modifikacije i promjene. U nastavku donosimo kako da zadržite okus pizze, ali u obliku kiflice.
Sastojci:
Tijesto:
400 g glatkog brašna
so
150 ml vode
150 ml mlijeka
100 ml ulja
20 g svježe germe
Nadjev:
100 ml pasiranog paradajza
2 kašike maslinovog ulja i origano
salama
sir u listićima
kečap i majoneza
origano
jaje za premazivanje
Priprema:
1. U vodi i mlijeku otopite germu. Zatim od smjese s germom i ostalim sastojcima zamijesite tijesto i ostavite da odstoji oko 40 minuta.
2. Salamu narendajte i u posebnu posudu stavite pasirani paradajz, maslinovo ulje i origano. Sve zajedno promiješati.
3. Tijesto podijelite na manje loptice. Potom svaku malo razvaljati, premazati smjesom s pasiranim paradajzom, staviti sir, salamu, kečap i majonezu te posuti s malo origana. Malo sa strana preklopiti i motati u kiflice.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.