Recept / Slasne pizza kiflice: Brzo se pripremaju, a još brže pojedu

17. 08. 2020. u 06:52:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 2

Pizza je jedno od onih slanih jela koje je uspjelo doprijeti do skoro svakog kutka svijeta. Međutim, kako je ovo jelo dolazilo do pojedinih zemalja tako je i doživljavalo svoje modifikacije i promjene. U nastavku donosimo kako da zadržite okus pizze, ali u obliku kiflice.

Sastojci:

Tijesto:

400 g glatkog brašna

so

150 ml vode

150 ml mlijeka

100 ml ulja

20 g svježe germe

Nadjev:

100 ml pasiranog paradajza

2 kašike maslinovog ulja i origano

salama

sir u listićima

kečap i majoneza

origano

jaje za premazivanje

Priprema:


1. U vodi i mlijeku otopite germu. Zatim od smjese s germom i ostalim sastojcima zamijesite tijesto i ostavite da odstoji oko 40 minuta.

2. Salamu narendajte i u posebnu posudu stavite pasirani paradajz, maslinovo ulje i origano. Sve zajedno promiješati.

3. Tijesto podijelite na manje loptice. Potom svaku malo razvaljati, premazati smjesom s pasiranim paradajzom, staviti sir, salamu, kečap i majonezu te posuti s malo origana. Malo sa strana preklopiti i motati u kiflice.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA