Ovaj simptom rane trudnoće mnoge žene zamjenjuju s prehladom i gripom

0
Radiosarajevo.ba
Ovaj simptom rane trudnoće mnoge žene zamjenjuju s prehladom i gripom
Foto: Pexels / Test za trudnoću/Ilustracija

Iako postoji mnogo očitih znakova trudnoće, postoji nekoliko neobičnih simptoma na koje treba obratiti pozornost.

Zima je vrijeme prehlada i gripa, ali postoje rani simptomi trudnoće koji bi se mogli pogrešno protumačiti samo kao osjećaj 'iscrpljenosti'.

Neki očiti znakovi rane trudnoće su jutarnje mučnine, izostanak menstruacije, bolne grudi i umor - ali postoji nekoliko koji bi mogli biti malo nejasniji i lako ih je previdjeti, piše Mirror.

Snimak haosa u Skupštini: Brnabić u centru pažnje

Snimak haosa u Skupštini: Brnabić u centru pažnje

Ovi znakovi bi se mogli propustiti, pogotovo jer je ovo doba godine kada će ljudi biti loše i prehlađeni. Healthline je podijelio da osjećaj slabosti također može biti rani znak trudnoće.

"Trudnoća smanjuje vaš imunitet, čineći vas sklonijima infekcijama. Nije neuobičajeno da iskusite simptome slične prehladi ili gripi rano u trudnoći", pojasnili su.

Naučnici otkrili uzrok mučnina u trudnoći: Postoji li način da se trudnicama olakša?

Naučnici otkrili uzrok mučnina u trudnoći: Postoji li način da se trudnicama olakša?

Žene koje su trudne trebaju biti oprezne kada obole od gripe, jer su trudnice osjetljivije na teške bolesti i komplikacije od gripe. Sve to može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema i za bebu. Vaš ljekar može preporučiti opcije liječenja koje su sigurne za trudnice, ako je potrebno.

Još jedan neobičan simptom trudnoće je promjena okusa. To je zbog povećanja estrogena i progesterona tokom trudnoće.

Također su izjavili da neke žene mogu razviti stanje koje se zove disgeuzija. To može uzrokovati izmijenjeni osjet okusa. Ovi okusi mogu biti metalni, gorki ili manje slatki nego inače.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije