Otkrivena tajna savršeno kuhane riže: Postupite ovako i rezultat će vas zadiviti

0
Radiosarajevo.ba
Otkrivena tajna savršeno kuhane riže: Postupite ovako i rezultat će vas zadiviti
Foto: Printscreen / YouTube / Riža

Ako ste ikada bili nezadovoljni rezultatima kuhanja riže, možda je vrijeme da otkrijete jednostavnu, ali ključnu tajnu za postizanje savršene teksture i okusa.

Prema najnovijim saznanjima, jedna od najčešćih grešaka u pripremi riže je njezino ubacivanje u vruću vodu. Međutim, postoji jednostavan korak koji može transformirati vaše rižoto ili prilog od riže - pirjanje prije kuhanja.

Pirjanje riže prije kuhanja nije samo za specijalne prigode, već može biti ključ za svakodnevno poboljšanje okusa vaših jela. Taj postupak pomaže u razvijanju bogatog, orašastog okusa i sprječava da se riža pretvori u kašu tokom kuhanja.

Oštra reakcija javnosti nakon što su visoki zvaničnici OSBiH navodno veličali ratne zločince

Oštra reakcija javnosti nakon što su visoki zvaničnici OSBiH navodno veličali ratne zločince

Sve što trebate je zagrijati malo ulja ili maslaca u tavi, dodati rižu i pirjati je nekoliko minuta uz stalno miješanje. To će dati riži dodatnu dimenziju okusa i teksture. Možete čak i lagano tostirati rižu na tavi za još intenzivniji okus.

Kada završite s pirjanjem, dodajte tekućinu po izboru i kuhajte rižu kao i obično. Ako je dodajete u jelo koje je već djelomično skuhano, jednostavno je ubacite i kuhajte dalje.

Isprobajte ovaj jednostavan trik i uživajte u savršenoj riži svaki put!", piše Slobodna Dalmacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije