Nemate vremena da pripremite pizzu? Ovako ćete napraviti tijesto koje se ne mora dizati

0
Radiosarajevo.ba
Nemate vremena da pripremite pizzu? Ovako ćete napraviti tijesto koje se ne mora dizati
Foto: Pexels / Pizza

Tijesto za pizzu koje se ne mora dizati odličan je izbor za lagani obrok kada nemate vremena.

Treba vam nekoliko sastojaka i dobit ćete savršeno tijesto za pizzu.

Tijesto za pizzu se uz ovaj recept ne mora dizati.

Traži se osoba sa video snimka: Sarajlija otišao po dijete u džamiju, pa mu neko ukrao cipele

Traži se osoba sa video snimka: Sarajlija otišao po dijete u džamiju, pa mu neko ukrao cipele

Sastojci:

  • 130 ml tople vode
  • 1 pakovanje aktivnog suhog kvasca
  • 1 kaščica šećera
  • 310 g brašna za hljeb
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kaščica soli
Ilustracija / Kako napraviti domaći hljeb

Priprema:

Pripremite sve sastojke, zagrijte rernu na 230 stepeni i namastite protvan za pizzu. Ulijte toplu vodu u posudu i dodajte kvasac i šećer. Promiješajte i ostavite da odstoji dok ne postane kremasto, oko 10 minuta. Dodajte brašno, ulje i sol u mješavinu kvasca - umutite dok ne postane glatko. To možete napraviti ručno ili mikserom. Ostavite da odstoji pet minuta.

Prebacite tijesto na površinu na koju ste posipali malo brašna i utapkajte ili rolajte u krug. Nakon toga ga prebacite u pripremljenu posudu za pizzu. Premažite tijesto umakom i preljevom po želji.

Pecite u zagrijanoj rerni do zlatno smeđe boje, 15 do 20 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi pet minuta prije serviranja, piše Soulfully made.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije