Nemate vremena da pripremite pizzu? Ovako ćete napraviti tijesto koje se ne mora dizati
Tijesto za pizzu koje se ne mora dizati odličan je izbor za lagani obrok kada nemate vremena.
Treba vam nekoliko sastojaka i dobit ćete savršeno tijesto za pizzu.
Tijesto za pizzu se uz ovaj recept ne mora dizati.
Bećiragić nakon poraza od Hrvatske: "Razlika od 13 koševa ništa ne znači u ludnici u Skenderiji"
Sastojci:
- 130 ml tople vode
- 1 pakovanje aktivnog suhog kvasca
- 1 kaščica šećera
- 310 g brašna za hljeb
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kaščica soli
Priprema:
Pripremite sve sastojke, zagrijte rernu na 230 stepeni i namastite protvan za pizzu. Ulijte toplu vodu u posudu i dodajte kvasac i šećer. Promiješajte i ostavite da odstoji dok ne postane kremasto, oko 10 minuta. Dodajte brašno, ulje i sol u mješavinu kvasca - umutite dok ne postane glatko. To možete napraviti ručno ili mikserom. Ostavite da odstoji pet minuta.
Prebacite tijesto na površinu na koju ste posipali malo brašna i utapkajte ili rolajte u krug. Nakon toga ga prebacite u pripremljenu posudu za pizzu. Premažite tijesto umakom i preljevom po želji.
Pecite u zagrijanoj rerni do zlatno smeđe boje, 15 do 20 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi pet minuta prije serviranja, piše Soulfully made.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.