Nema osobe koja mu može odoljeti: Donosimo vam recept za mesni rolat iz bakine kuharice
Svi smo ljubitelji rustikalnih recepata, koji su ne samo slasni, već izgledaju jako dobro, a dolaze direktno iz bakine kuharice.
Jedan od tih recepata je mesna štrudla ili rolat koji svi naprosto obožavaju. Uz ukusni pire krompir ili salatu kao prilog, ovo jelo se nećete stiditi iznijeti i pred najzahtjevnije goste.
Sastojci
- 800 grama mljevenog mesa
- 1 šolja gljiva
- 1 crni luk
- 1 šolja trapista
- 30 grama peršina
- jaje
- tri kašike prezle
- dvije kašike mlijeka
- sol
- 3 kuhana jajeta
- crvena paprika
- dimljena crvena paprika
- biber
- pasirana mrkva
Prirodna metoda koja će spasiti vašu baštu: Uradite ovo i krtice će pobjeći glavom bez obzira
Saobraćajna nesreća u Brčkom: Poginuo pješak
Priprema
1. Meso stavite u dublji sud, dodajte jaje, prezlu, začine, te dobro izmješajte da se sastojci sjedine.
2. Sitno nasjeckane gljive propržite, te pustite da se 'odmore'.
3. Skuhajte tri jaja i ostavite da se hlade.
4. Nakon što su se gljive ohladile, dodajte ih u meso, te dodajte trapist.
5. Crni luk i mrkvu ispasirajte i dodajte u meso.
6. Dobro izmješajte mesnu smjesu.
7. Na plastičnu foliju razvaljajte meso kao rolat, te redajte kuhana jaja. možete ih i izrezati, te redati komadiće, tako će rolat dobiti mramorni izgled.
8. Zarolajte meso u rolat, te stavite da se peče na 200 stepeni u pouljeni pleh oko 30 minuta.
9. Pred sami kraj, povećajte temperaturu na 250 stepeni i ostavite da se zapeče 10-ak minuta.
Služiti uz pire krompir ili salatu.
Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.