Recept za domaće Bounty čokoladice: Uživajte bez griže savjesti

0
Radiosarajevo.ba
Recept za domaće Bounty čokoladice: Uživajte bez griže savjesti
Foto: Screenshot / Instagram / Sladoledne Bounty kuglice

Ako volite kombinaciju kokosa i čokolade, ali želite izbjeći suvišne šećere i aditive, domaće Bounty čokoladice bez dodanih šećera idealan su izbor.

Za razliku od kupovnih, ove zdrave čokoladice sadrže isključivo prirodne sastojke – bez rafiniranog šećera, umjetnih aroma i nepotrebnih dodataka.

Savršene su za sve koji žele uživati u poznatom okusu bez grižnje savjesti – bilo kao desert, međuobrok ili zdrava alternativa klasičnim slatkišima. Uz samo nekoliko sastojaka i malo vremena, možete pripremiti omiljeni slatkiš koji će voljeti cijela porodica.

Zamjenica šefa NATO-a Radmila Shekerinska: "Pratimo ruski uticaj u BiH i regionu"

Zamjenica šefa NATO-a Radmila Shekerinska: "Pratimo ruski uticaj u BiH i regionu"

Sastojci

Za kokos punjenje:

  • 200 g ribanog kokosa
    3 kašičice kokosovog ulja
    2 kašičice javorovog sirupa ili meda
    50 ml kokosovog mlijeka
    1 kašičica ekstrakta vanilije

Za čokoladni omotač:

  • 100 g tamne čokolade (min. 70% kakaa)
    1 kašičica kokosovog ulja

Priprema

Priprema kokos punjenja: U zdjeli pomiješajte ribani kokos, otopljeno kokosovo ulje, javorov sirup, kokosovo mlijeko i ekstrakt vanilije. Dobro promiješajte dok ne dobijete ljepljivu smjesu.

Oblikovanje čokoladica: Rukama oblikujte male pravokutne pločice i stavite ih na pladanj obložen papirom za pečenje. Ostavite ih u zamrzivaču 30-45 minuta da očvrsnu.

Priprema čokoladnog sloja: Otopite tamnu čokoladu s kokosovim uljem na pari ili u mikrovalnoj pećnici, uz povremeno miješanje.

Oblaganje čokoladom: Ohlađene kokos pločice umačite u otopljenu čokoladu i vraćajte na papir za pečenje. Ako želite deblji sloj čokolade, ponovite postupak nakon što se prvi sloj stvrdne.

Hlađenje: Čokoladice vratite u frižider ili zamrzivač dok se čokolada potpuno ne stegne.

Dodatni savjeti

Umjesto javorovog sirupa možete koristiti eritritol ili steviju za verziju s manje šećera.

Ako volite kremastiju teksturu, dodajte malo indijskih oraščića u smjesu.

Čokoladice možete čuvati u frižideru do sedmicu dana ili u zamrzivaču do mjesec dana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije