Dolcela recept | Kokos vanilice sa pudingom – Fina prhka poslastica
Sponzor rubrike: Dolcela. Imaš pravo na slatko!
Kokos vanilice sa pudingom su savršeno mekane i ukusne, idealne za ljubitelje kokosa i vanilije. Ove male, prhke poslastice brzo se pripremaju, a njihov nježan okus osvaja na prvi zalogaj.
Sastojci
Za vanilice
Pronađena tri tijela u Čačku: Monstruozni detalji dvostrukog ubistva i samoubistva porodice iz BiH
- 200g masti (margarina)
- 200g šećera
- 2 vanilin šećer
- 100g kokosovog brašna Dolcela + 1 puding od vanile
- 1 prašak za pecivo Docela
- 2 jaja
- 100ml jogurta
- 450g brašna
Za punjenje
- 1 premium puding kokos Dolcela
- 3 kašike šećera
- 400ml mlijeka
Za posipanje
- 100g šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
Priprema
Priprema tijesta – Margarin sobne temperature pjenasto umutite sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Dodajte žumanca i nastavite miješati.
Dodavanje suhih sastojaka – U smjesu dodajte puding od vanilije, kokosovo brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli. Postepeno dodajte brašno i umijesite glatko tijesto.
Oblikovanje kolačića – Tijesto razvucite na pobrašnjenoj podlozi na debljinu oko 5 mm. Kalupima vadite oblike po želji.
Pečenje – Peći u prethodno zagrijanoj rerni na 180°C oko 10-12 minuta, dok blago ne porumene.
Završni dodir – Još tople vanilice uvaljajte u mješavinu šećera u prahu i vanilin šećera.
Savjeti za savršen rezultat
Pazite da ne prepečete vanilice – trebaju ostati svijetle i mekane.
Možete ih spojiti džemom od kajsije ili čokolade za dodatnu aromu.
Vanilice postaju još mekše nakon dan-dva stajanja u kutiji.
Kokos vanilice sa pudingom su pravi užitak za sve generacije. Brzo ih pripremite i uživajte u njihovom neodoljivom okusu!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.