Dolcela recept | Schwarzwald torta – Neodoljivi spoj čokolade, višanja i slatkog vrhnja
Sponzor rubrike: Dolcela. Imaš pravo na slatko!
Schwarzwald torta ili Crna šuma jedan je od najpoznatijih deserata na svijetu. Spoj sočnog kakao biskvita, bogate kreme, nadjeva od višnje i čokolade čini ovu tortu neodoljivom za sve ljubitelje slastica. Priprema nije previše komplikovana, a rezultat je torta koja će impresionirati svakoga.
Sastojci
Za biskvit:
Nerin Dizdar: "Vjerujem da će u 2026. doći do povećanja minimalne plate i penzije"
- 130 g putera
- 150 g šećera u prahu
- 2 vrećice vanilin šećera Dolcela
- 4 jaja
- 100 g čokolade
- 50 g pšeničnog oštrog brašna Podravka
- ½ vrećice praška za pecivo Dolcela
- 50 g Gussnela Dolcela
- 50 g mljevenih badema
- 50 g krušnih mrvica
Za nadjev:
- 1 staklenka višanja iz kompota light Podravka (680 g)
- 2 kašike šećera
- 1 vrećica vanilin šećer Dolcela
- 4 kašike višnjevače ili maraskina
- 40 g Gussnela Dolcela
- 600 ml slatkog vrhnja za šlag
- 2 vrećice vanilin šećera Dolcela
- 3 vrećice šlagfixa Dolcela
Priprema
Za biskvit:
Puter, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte, dodajte žumanjke, naribanu čokoladu, brašno pomiješano s praškom za pecivo i Gussnel.
Na kraju lagano umiješajte mljevene bademe pomiješane s krušnim mrvicama i čvrsti snijeg od bjelanjaka.
Dobivenu smjesu stavite u kalup za torte promjera 24 cm koji ste prethodno namazali puterom i posuli brašnom. Pecite oko 45 minuta na 180 °C.
Ohlađeni biskvit razrežite na tri dijela. Svaki list torte nakapajte likerom i premažite nadjevom od višanja i tučenim slatkim vrhnjem.
Za nadjev:
Višnje ocijedite (340 g), a sok zagrijte, umiješajte šećer, vanilin šećer, višnjevaču i Gussnel (koji ste prethodno razmutili s 2 kašike soka od višanja), pa sve kratko prokuhajte. Dodajte ocijeđene višnje i ostavite da se nadjev ohladi.
Slatko vrhnje miješajte električnim mikserom, umiješajte vanilin šećer, šlagfix i miješajte dok ne dobijete čvrsti šlag.
Ostatkom slatkog vrhnja premažite cijelu tortu,a zatim je ukrasite višnjama i ribanom čokoladom.
Savjet: Slatko vrhnje možete zamijeniti Šlagom 5+ Podravka.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.