Dolcela recept | Crno-bijeli kolač sa pudingom od jabuka – Neodoljiva kombinacija okusa

0
Radiosarajevo.ba
Dolcela recept | Crno-bijeli kolač sa pudingom od jabuka – Neodoljiva kombinacija okusa
Foto: Coolinarika / Crno-bijeli kolač sa pudingom od jabuka

Sponzor rubrike: Dolcela. Imaš pravo na slatko!

Crno-bijeli kolač sa pudingom od jabuka donosi savršen spoj sočnog tijesta i mirisnog voćnog nadjeva. Ovaj desert nije samo vizualno privlačan već i izuzetno ukusan, spajajući čokoladni i vanilin sloj sa svježinom jabuka.

Sastojci

Biskvit

Modeli pokazali kada bi mogao stići ugriz zime: "Nešto se mijenja na ovaj datum u decembru"

Modeli pokazali kada bi mogao stići ugriz zime: "Nešto se mijenja na ovaj datum u decembru"

  • 4 jaja
  • 250 grama pšenično glatko brašno Podravka
  • 170 grama putera ili margarina
  • 200 grama šećera
  • 2 vrećice vanilin šećer Dolcela
  • 2 čajne kašike praška za pecivo Docela
  • 2 kašike kakaa u prahu Dolcela

Krema

  • 2 vrećice vanilin pudinga Dolcela
  • 1 vrećica cimet šećera Dolcela
  • 3 jabuke
  • 700 ml mlijeka

Priprema

Priprema biskvita – Za tamni biskvit umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte ulje, mlijeko, kakao, brašno i prašak za pecivo. Sve sjedinite i sipajte u pleh obložen papirom za pečenje. Ispecite na 180°C oko 15 minuta.

Priprema svijetlog biskvita – Postupak je isti kao za tamni biskvit, samo bez kakaa. Ispecite na 180°C oko 15 minuta.

Priprema pudinga od jabuka – Jabuke ogulite, narendajte i stavite u vodu sa šećerom. Kad zavri, dodajte puding razmućen u malo vode. Miješajte dok se ne zgusne.

Slaganje kolača – Na tamni biskvit stavite vrući puding od jabuka, pa poklopite svijetlim biskvitom. Ostavite da se ohladi.

Dekoracija – Kolač pospite šećerom u prahu ili prelijte čokoladnom glazurom.

Savjeti za savršen rezultat

Jabuke možete kombinirati s cimetom za dodatnu aromu.

Kolač je najbolje ostaviti u frižideru nekoliko sati prije posluživanja kako bi se svi slojevi sjedinili.

Crno-bijeli kolač sa pudingom od jabuka je savršen spoj čokolade i voćne svježine – jednostavan za pripremu, a preukusan za svaku priliku!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije