Ukusno / Nema čekanja: Recepet za brzi hljeb

31. 10. 2020. u 23:19:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Za one koji nemaju strpljenja da čekaju da kvasac, u raznim varijantama recepata za hljeb i druga peciva, nadođe - postoji brzinsko rješenje. U tom slučaju, ili ako vam se, prosto, žuri, možete napraviti brzi hljeb sa praškom za pecivo.

Sastojci:

300 g glatkog brašna
3 jaja (sobne temperature)
6 kašika ulja
3,5 dl mlijeka ili vode
pola male kašike soli
1 mala kašika praška za pecivo

Priprema:

Uključite rernu na 180 stepeni. U veću posudu ubacite sve suve sastojke (brašno, so i prašak) pa ih pomiješajte. U drugoj posudi pomiješajte jaja, mlijeko ili vodu i ulje. Potom mokre sastojke ulijevajte u posudu sa suvim sastojcima i dobro izmiješajte varjačom dok se sve ne poveže.

Smjesu prebacite u pripremljenu tepsiju i pecite oko 45 minuta.

U hljeb možete dodati razne začine po svojoj želji ili ga obogatiti nekim sjemenkama. Takođe možete i miješati različite vrste brašna. Na primjer, pomiješajte 150 g bijelog i 150 g raženog brašna.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA