Ne želite kuhati svaki dan? Pogledajte recept za ukusno jelo koje može duže trajati

0
Radiosarajevo.ba
Ne želite kuhati svaki dan? Pogledajte recept za ukusno jelo koje može duže trajati
Foto: Printscreen / Junetina iz pećnice

Poznato je da je tokom vrućina zaista teško kuhati, te da spremanje određenih jela može nas dodatno unervoziti.

No, postoji rješenje da manje kuhate, a da nekoliko dana možete jesti ono što ste spremili.

Preporučujemo vam junetinu u umaku od mladog i bijelog luka. Zaista ukusno jelo, a priprema je veoma jednostavna.

Žuta traka ispred SCC: Pogledajte prve fotografije s mjesta događaja nakon tučnjave

Žuta traka ispred SCC: Pogledajte prve fotografije s mjesta događaja nakon tučnjave

Za prilog možete odabrati bilo koje lešo povrće. Nećete pogriješiti!, prenosi Mamin ručak.

Sastojci za mamin ručak:

  • 700 g junećeg buta / šnicli
    3 mlada luka
    3 komada bijelog luka
    muškatni oraščić
    peršun
    so
    biber
    maslinovo ulje
Probajte jedan drugačiji pristup receptu za meksičku pitu

Probajte jedan drugačiji pristup receptu za meksičku pitu

Priprema:

  • 1.Juneće šnicle dobro istucite oklagijom. Posolite ih i zabiberite.
  • 2. Na maslinovom ulju stavite dinstati na sitno nasjeckan mladi i bijeli luk. Dodajte šnicle. Kada šnicle dobiju boju sa svih strana, smanjite vatru, dodajte muškatni oraščić i poklopite posudu.
  • 3.Dinstajte dok meso ne omekša. Po potrebi dodajte malo vode.
  • 4. Kada je meso kuhano, pospite ga peršunom i poslužite sa lešo prilogom po želji. Uživajte!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije