Ne želite kuhati svaki dan? Pogledajte recept za ukusno jelo koje može duže trajati
Radiosarajevo.ba
Poznato je da je tokom vrućina zaista teško kuhati, te da spremanje određenih jela može nas dodatno unervoziti.
No, postoji rješenje da manje kuhate, a da nekoliko dana možete jesti ono što ste spremili.
Preporučujemo vam junetinu u umaku od mladog i bijelog luka. Zaista ukusno jelo, a priprema je veoma jednostavna.
Najave američkih sankcija Srbiji uznemirile i Plenkovića: Koliko bi one utjecale na tržište u BiH?
Za prilog možete odabrati bilo koje lešo povrće. Nećete pogriješiti!, prenosi Mamin ručak.
Sastojci za mamin ručak:
- 700 g junećeg buta / šnicli
3 mlada luka
3 komada bijelog luka
muškatni oraščić
peršun
so
biber
maslinovo ulje
Probajte jedan drugačiji pristup receptu za meksičku pitu
Priprema:
- 1.Juneće šnicle dobro istucite oklagijom. Posolite ih i zabiberite.
- 2. Na maslinovom ulju stavite dinstati na sitno nasjeckan mladi i bijeli luk. Dodajte šnicle. Kada šnicle dobiju boju sa svih strana, smanjite vatru, dodajte muškatni oraščić i poklopite posudu.
- 3.Dinstajte dok meso ne omekša. Po potrebi dodajte malo vode.
- 4. Kada je meso kuhano, pospite ga peršunom i poslužite sa lešo prilogom po želji. Uživajte!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.
/ Najčitanije
/ Komentari
Prikaži komentare (0)