Napravite brzinski ručak koji će se svidjeti svima: Priprema je vrlo jednostavna
![Napravite brzinski ručak koji će se svidjeti svima: Priprema je vrlo jednostavna](https://storage.radiosarajevo.ba/article/556000/871x540/krompir-hrana-august2024-pixabay.jpg?v1722940691)
Recept koji vam donosimo može se dopunjavati i uključivati raznovrsne preljeve. Možete sa njim eksperimentisati dokle god hoćete, osnova je uvijek ista.
Za pripremu jela neće vam biti potrebno više od 12 minuta, piše Krstarica.
Sastojci
- 3 veća krompira
- 100 g cheddar sira
- 6 jaja
- 2 kašike sjeckanog luka
Priprema
Ogulite krompir, a zatim isjecite svaki na pola po širini. Ukoliko imate mlad krompir, ne morate da ga gulite. Izdubite ga sa šire strane, a sa suprotne strane, izravnajte tako da izdubljena korpica može da stoji.
![Prizori iz zraka: Pogledajte velike gužve u Sarajevu nakon saobraćajne nesreće](https://storage.radiosarajevo.ba/article/556016/300x185/otoka-guzve-sarajevo-august-2024-a-k-rsa-3-1.jpg?v1722949054)
Prizori iz zraka: Pogledajte velike gužve u Sarajevu nakon saobraćajne nesreće
Pazite da ne probušite dno korpice. Kako koji izdubite stavite u vodu da ne promijeni boju. Ocijedite i redajte korpice po plehu sa otvorom nadole.
Pecite 45 minuta na 200 stepeni.
Kad se malo ohladi, na dno krompira stavite cheddar pa odozgo po jaje u svaku korpicu.
Odozgo pospite lukom i pecite 6 do 12 minuta na 180 stepeni.
![Radiosarajevo.ba](https://radiosarajevo.ba/assets/img/rsa-box-logo.png)
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.