Ovo je najbolji preliv za pite koji koriste pekari: Zbog njega je i hrskava i meka
Radiosarajevo.ba
![Ovo je najbolji preliv za pite koji koriste pekari: Zbog njega je i hrskava i meka](https://storage.radiosarajevo.ba/article/555848/871x540/krompirusa-pita-16okt23-kolaz.jpg?v1722846989)
Pite su čest gost na našim trpezama, a spremamo ih sa sirom, mesom, zeljem, spanaćem i na još mnogo načina.
Međutim, da li ste nekada primijetili razliku između vaše pite i one koju kupite u pekari?
To je zato što pekari koriste jedan vrlo jednostavan preliv, a mi vam donosimo recept za njega, piše Krstarica.
![Navijači uzvikivali 'Kosovo je srce Srbije' na utakmici Sloga - Velež: Sudije ignorisale skandiranje](https://storage.radiosarajevo.ba/article/579072/300x185/utakmica.jpg?v1739712658)
Navijači uzvikivali 'Kosovo je srce Srbije' na utakmici Sloga - Velež: Sudije ignorisale skandiranje
Sastojci:
- 8 kašika brašna
- 1 kesica suhog kvasca
- 2 šolje mlijeka
- 100 ml ulja
- so
- šećer
Priprema:
- Pomiješajte malo šećera i kvasca, pa ih prelijte mlakim mlijekom i promiješajte.
- Zatim dodajte so, ulje i brašno.
- Ovim prelivom premažite svaku koru i onda filujte na uobičajen način.
- Ukoliko vam ostane preliva, prelijte ga preko pite i ostavite da odstoji oko sat vremena.
![Radiosarajevo.ba](https://radiosarajevo.ba/assets/img/rsa-box-logo.png)
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.
/ Najčitanije
/ Komentari
Prikaži komentare (4)