Ovo je najbolji preliv za pite koji koriste pekari: Zbog njega je i hrskava i meka

4
Radiosarajevo.ba
Ovo je najbolji preliv za pite koji koriste pekari: Zbog njega je i hrskava i meka
Foto: Kolaž / Krompiruša

Pite su čest gost na našim trpezama, a spremamo ih sa sirom, mesom, zeljem, spanaćem i na još mnogo načina.

Međutim, da li ste nekada primijetili razliku između vaše pite i one koju kupite u pekari?

To je zato što pekari koriste jedan vrlo jednostavan preliv, a mi vam donosimo recept za njega, piše Krstarica.

Kakvo nas vrijeme očekuje za doček Nove godine? Bh. meteorolog dao optimističnu prognozu

Kakvo nas vrijeme očekuje za doček Nove godine? Bh. meteorolog dao optimističnu prognozu

Sastojci:

  • 8 kašika brašna
  • 1 kesica suhog kvasca
  • 2 šolje mlijeka
  • 100 ml ulja
  • so
  • šećer

Priprema:

  • Pomiješajte malo šećera i kvasca, pa ih prelijte mlakim mlijekom i promiješajte.
  • Zatim dodajte so, ulje i brašno.
  • Ovim prelivom premažite svaku koru i onda filujte na uobičajen način.
  • Ukoliko vam ostane preliva, prelijte ga preko pite i ostavite da odstoji oko sat vremena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije